Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕΔΕΑΚ: Η ομάδα των εθελοντών διασωστών της ΕΔΕΑΚ έδωσε το παρών με...

ΕΔΕΑΚ: Η ομάδα των εθελοντών διασωστών της ΕΔΕΑΚ έδωσε το παρών με 23 διασώστες σε ρόλο τροχονόμων, το Σαββατοκύριακο του εορτασμού του Αγίου Ισιδώρου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα των εθελοντών διασωστών της ΕΔΕΑΚ έδωσε το παρών με 23 διασώστες σε ρόλο τροχονόμων, το Σαββατοκύριακο του εορτασμού του Αγίου Ισιδώρου, προς  εξυπηρέτηση των προσκυνητών, που φέτος η προσέλευση ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και δυσκόλεψε τους πάντες .

Το ζητούμενο για όλους ήταν η ασφάλεια των προσκυνητών που σε συνεργασία με την 4μελή ομάδα ασφαλείας της βάσης και 2 άνδρες της αστυνομίας, έδωσαν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από συνθήκες σκόνης και κρύου για πολλές ώρες. Από την πύλη της Ναυτικής Βάσης πέρασαν την Κυριακή 59 λεωφορεία με 3.186 επιβάτες, 850 ι.χ με 2.550 επιβάτες και 235 μοτοσυκλέτες με 310 αναβάτες, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε οχταπλάσιος κόσμος πάνω από το κανονικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των προσκυνητών με αρκετή ώρα αναμονής και πολύ μεγάλη δυσκολία στην διαχείριση των οχημάτων αλλά και κατά την είσοδο του κόσμου προς την εκκλησία.

Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους που σχολιάζουν αρνητικά, είναι ότι το μέρος δεν μπορεί να δεχτεί τόσο πολύ κόσμο καθώς δεν επιτρέπονται οι παρεμβάσεις βελτίωσης  λόγω της αρχαιολογίας, αλλά και της ιδιαίτερης σημασίας που έχει ως ναυτική βάση.

Υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις  κατά την προσέλευση των οχημάτων λόγω του μποτιλιαρίσματος που υπήρξε σε διάφορα σημεία της διαδρομής με αρκετή γκρίνια και παράπονα από τον κόσμο, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν συνεργάζονταν με τις υποδείξεις των αρμοδίων και των εθελοντών, δημιουργώντας  μικροπροβλήματα.

Επίσης αρκετοί ήταν εκείνοι που αγνόησαν προκλητικά τις έγγραφες οδηγίες που τους δόθηκαν από την πύλη και βγήκαν εκτός ζώνης ελέγχου για φωτογράφηση και μάζεμα χόρτων. Σε αυτές τις περιοχές σημειώθηκαν και κάποιοι μικροτραυματισμοί από πτώση στο έδαφος, λόγω του έντονου, απότομου και βραχώδους ανάγλυφου.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι προς εξυπηρέτηση του κόσμου και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, στάθμευσαν σχεδόν όλα τα λεωφορεία στο μεγάλο παρκινγκ, έτσι ώστε ο κόσμος να μην χρειαστεί να παραπατήσει πολύ έως την εκκλησία. Να τονίσουμε εδώ ότι έχουν γίνει και οι ανάλογες επισημάνσεις ιδιαίτερα  για το θέμα των  wc που όπως αποδείχτηκε δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση όταν υπάρχει τόση μεγάλη προσέλευση κόσμου.

ΕΔΕΑΚ

Γιάννης Δασκαλάκης

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα