Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕκδήλωση για την διεθνή αναγνώριση του κρητικού λαγωνικού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο...

Εκδήλωση για την διεθνή αναγνώριση του κρητικού λαγωνικού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σητείας(βιντεο-φωτο))

 

 

 

Με στόχο , μέσα από την   επιστημονική πιστοποίηση και τον μορφολογικό έλεγχο, την παγκόσμια κατοχύρωση της ιδιαίτερης ράτσας του κρητικού σκύλου, του κρητικού λαγωνικού,  είδος το οποίο χρονολογείται περίπου 5000  χρόνια, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας και τον Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού πραγματοποίησε την «Έκθεση Αναγνώρισης και Μορφολογίας Κρητικών Λαγωνικών».

«Η διατήρηση των ντόπιων ειδών είναι πολιτισμός», ήtαν το μότο της εκδήλωσης και όπως είπαν στον STYLE100 ο πρόεδρος του Κ.Σ.Σητείας Μανώλης Λιλιμπάκης , ο πρόεδρος του ΟΚΛΑ Νίκος Ανετάκης και ο κριτής Μάνος Ματσάκης, ο απώτερος σκοπός του ομίλου μέσα από τέτoιου είδους διαδικασίες είναι αφενός η  παγκόσμια καθιέρωση του κρητικού λαγωνικού, αφετέρου η εμπέδωση στο ευρύ κοινό μιας φιλικής προς  το σκύλο κουλτούρας.

Ο Νίκος Ανετάκης, σημείωσε πως για πρώτη φορά , πρόσφατα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλου που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη ράτσα που «δεν πέρασε απαρατήρητη» ανάμεσα σε 21.000 συμμετοχές και χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός πως ακούστηκε η λέξη «κρητικός» σε μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας.

Την Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος και τον Γιώργο Γαλανάκη, ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Κ.Σ.Σ. Μανώλης Λιλιμπάκης που πρόσφερε βιβλία ,που χαρίστηκαν στους επισκέπτες, ,μεταφέροντας το αυθεντικό «χρώμα» της Σητείας στους τόπους τους.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα