Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕλίζα Βόζενμπεργκ στον STYLE100: Απαραίτητη η συμμετοχή στις ευρωεκλογές και η ενίσχυση...

Ελίζα Βόζενμπεργκ στον STYLE100: Απαραίτητη η συμμετοχή στις ευρωεκλογές και η ενίσχυση του ΕΛΚ για να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τη χώρα(ηχητικό)

Την Ελίζα Βόζενμπεργκ, μια παρουσία με σημασία και βάρος στην Ευρώπη, που έχει ανοίξει και διαχειριστεί δύσκολα και ακανθώδη θέματα που αφορούν και τη χώρα μας και την ευρωπαϊκή πολιτική συνολικά, φιλοξένησε ο STYLE100, λίγες ώρες πριν από την ομιλία της  στην πολιτική εκδήλωση (7μ.μ. αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου Sitia Beach) με θέμα τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπου θα μιλήσει και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ, έχοντας ασχοληθεί επισταμένως, διεξοδικά και διαχρονικά στη διάρκεια των δυο θητειών της μέχρι σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και της ισότητας των φύλων, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM), διαπιστώνει πως υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί κοινή πολιτική, κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες στην ΕΕ για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση αυτού του ειδικού τύπου εγκλήματος, διαπιστώνοντας πως είναι καιρός να θεωρηθεί η βία κατά των γυναικών έγκλημα στις Συνθήκες της ΕΕ, η συμπερίληψή της σημαίνει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να προστατεύουν τα θύματα και να τιμωρούν τους δράστες της βίας κατά των γυναικών.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ως εκ τούτου, τάσσεται υπέρ του όρου «γυναικοκτονία»-είπαμε, είναι ένα έγκλημα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που το διαφοροποιεί από τον γενικό όρο της ανθρωποκτονίας.

Η ευρωβουλευτής , μας μίλησε για την ταραγμένη περίοδο στα Βαλκάνια (Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία), αλλά και την στάση της Τουρκίας, ασκώντας μάλιστα κριτική εκ των έσω στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της γειτονικής χώρας που δεν είναι τόσο αποφασιστική όσο θα έπρεπε.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ θέλησε να στείλει μήνυμα κατά της αποχής αλλά και στήριξης και ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γιατί  αυτό, «θα ενδυναμώσει τη φωνή του πρωθυπουργού για να διεκδικήσει όσα μπορεί για τη χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι κατάφερε και εξασφάλισε μόνο από το ταμείο ανάκαμψης 36 δισ. που μαζί με τα υπόλοιπα χρήματα των χρηματοδοτικών εργαλείων θα αθροιστούν περίπου στα 70 δισ. μέχρι το 2027».

Ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ:

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα