Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕνίσχυση του νοσοκομείου Σητείας υποσχέθηκε ο υπουργός  Υγείας με προσλήψεις και παράταση...

Ενίσχυση του νοσοκομείου Σητείας υποσχέθηκε ο υπουργός  Υγείας με προσλήψεις και παράταση συμβάσεων(βιντεο)

 

Τη διαβεβαίωση πως το νοσοκομείο Σητείας όχι μόνο δεν κινδυνεύει με υποβάθμιση, αλλά θα ενισχυθεί στη λειτουργία του ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Σητειακού λαού, έδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε σύντομη δήλωση που έκανε μετά τις διαδοχικές επαφές που είχε σήμερα στον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος στην πόλη.

Μάλιστα σε ερώτηση του STYLE100, αν δεν ισχύουν πιά οι τοποθετήσεις πως το Λασίθι δεν μπορεί να έχει τέσσερα νοσοκομεία, απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση από εμένα. Το νοσοκομείο της Νεάπολης θα εξελιχθεί σύντομα, και εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, σε ένα σπουδαίο κέντρο αποκατάστασης. Αυτό  λοιπόν που έχει σημασία είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τα νοσοκομεία της περιοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με βάση τα ιδιαίτερα δεδομένα που έχουν αυτές τις περιοχές και κυρίως η Σητεία βεβαίως που είναι σε τόσο μεγάλη απόσταση από αστικό κέντρο.

 Όπως και η Ιεράπετρα η οποία έχει το στοιχείο της πολυπληθούς παρουσίας χιλιάδων εργαζομένων  και για τον Άγιο Νικόλαο θα γίνουν προκηρύξεις με βάση όσα ζήτησε η διοίκηση με το προσωπικό του νοσοκομείου, του δημάρχους Λασιθίου».

«Το νοσοκομείο της Σητείας, είναι στις  βασικές μας προτεραιότητες, ένα νοσοκομείο το οποίο θεραπεύει και νοσηλεύει χιλιάδες πολίτες σε μια περιοχή που είναι  είναι πολυπληθής. Ταυτόχρονα είναι τουριστική με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, αλλά ταυτόχρονα έχει προβλήματα με τις υποδομές και δυσκολία στην πρόσβαση», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε πως « θα ενισχύσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και θα το κάνουμε έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού. Ήδη αποφασίσαμε και προχωράμε , μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις των γιατρών, έναν αναισθησιολόγο,  δύο  παθολόγους, δύο παιδιάτρους, ένα ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό.

Ο υπουργός, είπε πω θα δοθούν οικονομικά και άλλα κίνητρα, ενώ « παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του προσωπικού ορισμένου χρόνου των συμβάσεων εργαζομένων που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ, δεν θα φύγει κανείς. Προσλαμβάνουμε νέους γιατρούς, προσλαμβάνουμε νέους νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα νοσοκομεία, τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές.

Έχουμε και τις λεγόμενες άγονες ειδικότητες στις οποίες θα δώσουμε συγκεκριμένα κίνητρα»

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων είπε πως «τις επόμενες μέρες θα γίνει η προκήρυξη. Τα κίνητρα  θα νομοθετηθούν περαιτέρω. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, θα υπάρξουν και γενικές ανακοινώσεις. Άρα λοιπόν αυτό που έχει σημασία είναι ότι τις επόμενες μέρες στην κυριολεξία προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που ανέφερα».

«Δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας»

Ο υπουργός θέλησε να διευκρινίσει πως τα ίδια ισχύουν  και για τα άλλα νοσοκομεία Λασιθίου ,με ειδική αναφορά στην Ιεράπετρα.

«Η Ιεράπετρα», σημείωσε, «η οποία είναι μια άκρως παραγωγική περιοχή, μια  περιοχή η οποία έχει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, όχι μόνο στην πόλη της , αλλά και πέριξ αυτής κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, μια περιοχή που είναι εξαγωγική αναπτυσσόμενη και έχει χιλιάδες εργαζομένους. Ο στόχος είναι και εκεί να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε το νοσοκομείο και σε καμιά περίπτωση, όπως και το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση σε ότι αφορά τη λειτουργία τους. Τα ίδια αφορούν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής».

  • Στις συναντήσεις που είχε ο υπουργός, τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, εκπροσώπησε ο Απόστολος ΤΖιώτης. Ο Γ. Πλακιωτάκης  δεν μπορούσε να παρευρεθεί  λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
  • Παρούσα ήταν η βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Σπυριδάκη

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα