Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕπίσκεψη στο Νοσοκομείο Σητείας και συνάντηση με τη διοικήτρια κ.  Δαρατσιανού πραγματοποίησε...

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σητείας και συνάντηση με τη διοικήτρια κ.  Δαρατσιανού πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σητείας και συνάντηση με τη διοικήτρια κ.  Δαρατσιανού πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας κ. Πλατανάκη.

Η κυρία Δαρατσιανού ενημέρωσε για τις πολυετείς προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της διοίκησης για πλήρωση των οργανικών θέσεων όλων των κλινικών του νοσοκομείου και την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Δυστυχώς όμως σε πολλές των περιπτώσεων οι αναπληρώσεις των κενών είναι πρόχειρες και εμβαλωματικού χαρακτήρα και δεν δίνουν οριστικές λύσεις.

Κοινή διαπίστωση, που αποτυπώνεται με την υποστελέχωση όλων των περιφερειακών νοσοκομείων, είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στις χαμηλές μισθολογικές απολαβές και την έλλειψη κινήτρων, κάτι που ενισχύει την απροθυμία των ιατρών για ένταξη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης θα πρέπει να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για να αλλάξει το μισθολογικό καθεστώς των υγειονομικών του ΕΣΥ και να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες της διοίκησης, καθώς και στην εφαρμογή των αποφάσεων και του ψηφίσματος του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου. Η επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών υγείας χαρακτηρίζουν τον βαθμό υπευθυνότητας της εκάστοτε Κυβέρνησης και την προσήλωση στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα