Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΕπίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών στο Λασίθι παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...

Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών στο Λασίθι παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Περιφερειάρχη Κρήτης

Επίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών στο Λασίθι παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Περιφερειάρχη Κρήτης

Την συνδρομή του στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, υπογραμμίζοντας πως είναι συγκροτημένες οι ενέργειες διεκδίκησης που γίνονται μέχρι σήμερα από τον βουλευτή Λασιθίου και Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους τοπικούς φορείς για να στηριχθεί το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης που πρωτοστατεί στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως οι συνέργειες και οι κοινές προσπάθειες της Αυτοδιοικησης στην Κρήτη έχουν φέρει θετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.
«Η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους Δήμους στο Λασίθι και στην Κρήτη συνολικά, είναι πρότυπο και ξεχωρίζει σε επίπεδο χώρας και έχει βοηθήσει στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης που ζήτησε τη στήριξη από το Υπουργείο των Δημοτικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τον Υπουργό προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών.

Η Κρήτη θα στηριχθεί με έργα

«Η Κρήτη δεν θα τιμωρηθεί επειδή έτρεξε και ωρίμασε έργα στο Φιλόδημο για αυτό και θα ενισχυθεί κι από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στο πλαίσιο της σύσκεψης για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης στο Λασίθι. Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους Δημάρχους να υποβάλλουν έργα γιατί θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εξήγησε πως η γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων απαιτεί να μπουν έργα στο Αντώνης Τριτσης που θα είναι ώριμα και θα μπορούν να διεκδικήσουν γρήγορα πόρους.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως έγινε αποδεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στη Σητεία.
Τους εκπροσώπους της κυβέρνησης υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης ενώ παραβρέθηκε η Αντιπριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

ΒΙΝΤΕΟ
https://youtu.be/IreXIiWxgZA

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα