Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΟΛΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΗ ΖΑΚΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΟΛΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΗ ΖΑΚΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΟΛΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΗ ΖΑΚΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

Την Ζάκρο Σητείας επισκέφθηκε ,την Πέμπτη 9/6/2022 ,ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της ΝΕ Λασιθίου Γιώργο Καλλιντέρη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σητείας Γιάννη Καρνιαδάκη .

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκε με μέλη του κόμματος και κατοίκους του Χωριού.

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Ζάκρου και οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής.

Για το δύσκολο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο Παλαικάστρου – Ζάκρου και την προοπτική (αναθέρμανσης) επικαιροποίησης παλαιάς μελέτης κατασκευής νέου δρόμου.

Την πρωτοβουλία του ΤΟΕΒ Ζάκρου για την εξασφάλιση έκτασης και την  κατασκευή μικρού

φωτοβολταϊκού Πάρκου για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών με βάση το νόμο 4513/2018 για τις ενεργειακές κοινότητες.

Την αξιοποίηση των πλημμυρικών επιφανειακών νερών στο πλαίσιο παλαιάς μελέτης κατασκευής μικρού φράγματος, έτσι ώστε το νερό να μην καταλήγει στη θάλασσα.

Τα προβλήματα της ελαιοπαραγωγής λόγω της υπερβολικής αύξησης των αγροτικών εφοδίων και των καυσίμων.

Βεβαία έγιναν και εκτενείς αναφορές για το εκρηκτικό κύμα ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές λόγω μεταφορικού κόστους των προϊόντων.

Ο βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα προβλήματα της περιοχής που λίγο ως πολύ αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας και την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

Τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μια ήδη κορεσμένη περιοχή, την Σητεία με ιδιαίτερα φυσικά  χαρακτηριστικά και  το Παγκόσμιο Γεωπάρκο

Σε ότι αφορά την ανεύρεση χώρου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόνισε ότι εχει κατατεθεί ερώτηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, την οποία συνυπογράφει, που ζητείται να διατεθεί επιπλέον χώρος στο ηλεκτρικό σύστημα για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα