Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΕπιστολή στον πρωθυπουργό για τη μη συμμετοχή του Ι. Πλακιωτάκη στο Υπουργικό...

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη μη συμμετοχή του Ι. Πλακιωτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Αξιότιμε  κ. Πρωθυπουργέ,

Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας στο ανώτατο κοινοβουλευτικό αξίωμα και σας εύχομαι μία γόνιμη και παραγωγική θητεία προς όφελος ολοκλήρου του έθνους.

Δεν μπορώ, όμως, να μην εκφράσω τη δυσαρέσκεια τη δική μου, των περισσότερων δημοτών της Ιεράπετρας, αλλά και πολλών κατοίκων του νομού Λασιθίου για την άνιση αντιμετώπιση του νομού μας αναφορικά με την εκπροσώπησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή ανακοίνωση της σύνθεσής του.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο νομός Λασιθίου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελείται από τρία αστικά κέντρα. Παρόλα αυτά, δεν έχει την ίδια ισότιμη αντιμετώπιση με άλλους νομούς, καθώς φαίνεται να υπολείπεται σε μεγάλα έργα υποδομών (ΒΟΑΚ, ΝΟΑΚ, Παράκαμψη Παχειά Άμμος-Γέφυρα Φρουζή), σε υποδομές υγείας, μεγάλα αρδευτικά έργα, λιμενικά έργα, ενώ αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, όπως η άρση της επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή, η γραφειοκρατία όσον αφορά τη μετάκληση εργατών γης, τα προβλήματα των αγροτών κ.α. δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις προοπτικές ανάπτυξης. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας θεωρούμε απαραίτητη την εκπροσώπησή μας στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεργαστήκαμε άψογα τα προηγούμενα χρόνια  και γνωρίζει από κοντά τα καίρια ζητήματα του Δήμου της Ιεράπετρας και του νομού Λασιθίου.

Δεν είναι δυνατόν οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης να εκπροσωπούνται και με πλέον του ενός Υπουργών και ο νομός μας καθόλου. Φυσικά, είναι δικαίωμά σας η επιλογή των προσώπων που συνθέτουν την Κυβέρνησή σας. Είναι, όμως και δικό μας δημοκρατικό δικαίωμα να σας επιστήσουμε την προσοχή στο παραπάνω ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε τόσο με τους Υπουργούς της Κυβέρνησής σας, όσο και με τον Κυβερνητικό Βουλευτή του ν. Λασιθίου, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, έτσι ώστε να συνεχιστούν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις ακόμη περισσότερων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας, αλλά και μεγάλα έργα υποδομών που θα στηρίξουν την ισόρροπη ανάπτυξη του νομού μας.

 

Μετά τιμής,

 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

 

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα