Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕπιχορήγηση για προώθηση του ελαιολάδου σε Ιαπωνία και Κίνα ύψους 1,6 εκατ....

Επιχορήγηση για προώθηση του ελαιολάδου σε Ιαπωνία και Κίνα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ με επίκεντρο τη Σητεία

Επιχορήγηση για προώθηση του ελαιολάδου σε Ιαπωνία και Κίνα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ με επίκεντρο τη Σητεία

Έπειτα από συνεργασία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή ΝΔ Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, συμφωνήθηκε η επιχορήγηση προγράμματος προώθησης γεωργικών προϊόντων με επίκεντρο, τον Αγροτικό Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχορηγεί το πρόγραμμα με τίτλο: “Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ελαιολάδου στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας”, με υπεύθυνο φορέα για την υλοποίησή του τον Αγροτικό Σταφιδικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σητείας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 36 μηνών (3 έτη) και ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει το 1.631.057 εκατ. ευρώ, με 80% ποσοστό χρηματοδότησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Επισκοπής, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Κρύων, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πραισσού, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Σταυρωμένου και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Χρυσοπηγής.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα