Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΕρώτηση Θραψανιώτη για Παράταση της προανάρτησης του Κτηματολογίου για τους Δήμους  του...

Ερώτηση Θραψανιώτη για Παράταση της προανάρτησης του Κτηματολογίου για τους Δήμους  του Νομού Λασιθίου

Ερώτηση Θραψανιώτη για Παράταση της προανάρτησης του Κτηματολογίου για τους Δήμους  του Νομού Λασιθίου

 

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσες και όσοι είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας, στους Δήμους του Λασιθίου της Κρήτης στα πλαίσια της διαδικασίας της Προανάρτησης, στο Ελληνικό Κτηματολόγιο φέρνει στην Βουλή ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, καταθέτοντας ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που συνυπογράφουν όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Κρήτης.

Με δεδομένη την παραδοχή λαθών και παραλήψεων ακόμη και στους δασικούς χάρτες με κίνδυνο να χαθούν περιουσίες, καθώς και στο στενό χρονικό περιθώριο, μέχρι 7/7/2021 που δόθηκε κρίνεται απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας μέχρι το τέλος του έτους.

 

Συγκεκριμένα ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

 

Προτίθεται να δώσει παράταση της Προανάρτησης, για τους Δήμους  του Λασιθίου,  μέχρι το τέλος  τρέχοντος έτους;

 

Και το σημαντικότερο, όπως είχαν υποσχεθεί κυβερνητικοί παράγοντες που επισκέφθηκαν την Κρήτη.

Θα προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και  έκδοση οδηγιών για τους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε δεκάδες συμπολίτες μας να μην απωλέσουν τις περιουσίες τους.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα,  5 Ιουλίου  2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 

Θέμα: «Παράταση της προανάρτησης του Κτηματολογίου για τους Δήμους  του Νομού Λασιθίου».

 

Στα πλαίσια της διαδικασίας της Προανάρτησης, στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, όσες και όσοι είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας, στους Δήμους του Λασιθίου,  έως 7 Ιουλίου θα μπορούν να προβούν σε ενέργειες και συγκεκριμένα,  να  ελέγξουν  τα στοιχεία, να συμφωνήσουν, ή να διαφωνήσουν με αυτά. Ακόμα δύνανται οι ενδιαφερόμενοι να μεταβούν στη πλατφόρμα αναζήτησης απορριφθέντων δικαιωμάτων, ώστε να λάβουν σύντομη περιγραφή για τον λόγο απόρριψης, αλλά και να προχωρήσουν σε αίτημα επανεξέτασης του δικαιώματος.

Με δεδομένη την παραδοχή λαθών και παραλήψεων ακόμη και στους δασικούς χάρτες, καθώς και στο στενό χρονικό περιθώριο που δόθηκε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των απαγορεύσεων, κυρίως της μετακίνησης των πολιτών, προς αποφυγή της μετάδοσης του ιού, κρίνεται απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας.  Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται  στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, των οποίων ο ερχομός στην Ελλάδα, δεδομένων των συνθηκών, ήταν και είναι ακόμα αρκετά δύσκολος.

 

Σημειωτέων, η προανάρτηση είναι η προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων και στόχος της είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η υπόδειξη τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους.

 

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς εξασφαλίζεται η σωστή καταγραφή των δικαιωμάτων των δικαιούχων στο Κτηματολόγιο και η αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας στο μέλλον.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Προτίθεται να δώσει παράταση της Προανάρτησης, για τους Δήμους του Λασιθίου,  μέχρι το τέλος  τρέχοντος έτους;

 

  • Θα προβεί στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και έκδοση οδηγιών για τους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε δεκάδες συμπολίτες μας να μην απωλέσουν τις περιουσίες τους.

 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Θραψανιώτης Μανόλης

 

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νίκος

Μαμουλάκης  Χαράλαμπος

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα