Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΕσπερίδα του τμήματος επιστημών Διατροφής Διαιτολογίας με θέμα «Διαχείριση βάρους στη Μετά-Covid...

Εσπερίδα του τμήματος επιστημών Διατροφής Διαιτολογίας με θέμα «Διαχείριση βάρους στη Μετά-Covid εποχή – Κρητική Διατροφή»

Το Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας / ΣΕΥ / ΕΛΜΕΠΑ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με το Περιφερικό Τμήμα της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας. Σας προσκαλεί στην Εσπερίδα με θέμα «Διαχείριση βάρους στη Μετά-Covid εποχή – Κρητική Διατροφή» που διεξάγεται τη Δευτέρα 8 Μαΐου & ώρα 18:00στο Πολύκεντρο Σητείας.

 

Το Εργαστήριο Διαιτητικής & Σύστασης Σώματος Ανθρώπου του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας μαζί με το Ινστιτούτο Αγροδιατροφής και Επιστημών Ζωής (ΙΝΑΖΩ) του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και σε συνεργασία και με το Περιφερικό Τμήμα της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ Κρήτης)εκπονούν το ερευνητικό έργο με τίτλο «Διαχείριση βάρους κατά τη μετα-Covid εποχή: Καταγραφή, παρέμβαση και προετοιμασία κλιμάκωσης στον πληθυσμό της Κρήτης, με στόχο τη βελτίωση της πρόγνωσης και τον περιορισμό των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία». Το Έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης έρευνας στηρίζεται στις απαντήσεις των πολιτών (ενήλικων και παιδιών-εφήβων) σε δυο ερωτηματολόγια που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου:

https://after-cov-diet.hmu.gr/

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων κατατίθενται ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν για στατιστική ανάλυση, ενώ τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στη σύνταξη μελέτης για την μελλοντική αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα αυτή και εάν είναι δυνατόν, να προωθήσετε τον παραπάνω σύνδεσμο στους μαθητές σας και στους συναδέλφους σας, ώστε το δείγμα της μελέτης να είναι και αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, αλλά και αρκετό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Στην παραπάνω ιστοσελίδα, εκτός από τα ερωτηματολόγια της Έρευνας, παρέχονται χρήσιμες οδηγίες που αφορούν στις διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές σωματικής άσκησης, με σκοπό την πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας, τόσο για παιδιά και έφηβους, όσο και για ενήλικες και ηλικιωμένους. Παράλληλα, μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις μετρήσεις σύστασης σώματος που διεξάγονται στα εργαστήριά μας (π.χ. μέτρηση σωματικού λίπους) και να ενημερωθείτε για τις δράσεις του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για κάθε ερώτημα που αφορά στην παραπάνω έρευνα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο email του Εργαστηρίου μας: lab.bodycomp@hmu.gr

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα