Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ"Ετερόκλητη συμμαχία" με στόχο την προσωπική του αποδόμησή χαρακτηρίζει ο Γ. Ζερβάκης...

“Ετερόκλητη συμμαχία” με στόχο την προσωπική του αποδόμησή χαρακτηρίζει ο Γ. Ζερβάκης την διαπαραταξιακή στήριξη της υποψηφιότητας Μ.Τσιφετάκη για το Δήμο

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση¨:

“Ασφαλώς και δεν μας ξάφνιασε η ετερόκλητη συμμαχία των μέχρι χθες άσπονδων πολιτικών αντιπάλων, όπως δεν μας ξαφνιάζει και η ευκολία τους στις πολιτικές κωλοτούμπες με σκοπό τη στήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητας στο Δήμο Σητείας. Και δεν μας ξάφνιασε διότι εδώ και τέσσερα χρόνια, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, η αντιπολιτευτική τακτική είχε ένα και μόνο χαρακτηριστικό: την προσωπική αποδόμηση του δημάρχου με συνεχείς απαξιωτικές αναφορές και τρολάρισμα, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πουθενά η κατάθεση προτάσεων ή θέσεων βελτίωσης της καθημερινότητας και εύρεσης λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

 

Και η εξήγηση είναι εύκολο να δοθεί. Ποτέ δεν αποδέχθηκαν αυτοί, που επί 30 χρόνια εναλλάσσονταν στη θέση του Δημάρχου και σε θέσεις εξουσίας, ότι μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο και ακούν τους δημότες, αλλά προπαντός μακριά από κομματικές επιρροές και δεσμεύσεις, συμφέροντα και εκβιασμούς, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα στις πολύ δύσκολες στιγμές αυτής της τετραετίας και πέτυχαν σημαντικά πράγματα για όλη την κοινωνία, με προσήλωση στο στόχο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

 

Μας ξαφνιάζει όμως, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, η αναφορά για στασιμότητα, οπισθοδρόμηση, αντιαναπτυξιακή πορεία και έλλειψη εξωστρέφειας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αλήθεια πού ζουν οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο κείμενο? Δεν παρακολουθούν ότι η νέα εικόνα της πόλης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από τις πολυάριθμες αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης?

Δεν διαβάζουν τους διθυράμβους των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για την αναβάθμιση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, την καθαριότητα, την προσπελασιμότητα και διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, την αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, την εξέλιξη των μεγάλων έργων: Δημαρχείο, Επαρχείο, Αστεροσχολείο, εκσυγχρονισμός γεωτρήσεων, ψηφιακός μετασχηματισμός και Smart cities, Αγροτική Οδοποϊία, πλωτές εξέδρες, προστασία παραλιακού μετώπου, επέκταση και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, επέκταση και οικονομική αυτοτέλεια του Γεωπάρκου, δημιουργία νέων βιολογικών καθαρισμών και τόσα άλλα ?

Διεθνείς διαγωνισμοί, αδελφοποιήσεις με διεθνές αντίκτυπο, παγκόσμια γεγονότα και εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό ταξιδεύουν το όνομα Σητεία σε όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σητείας παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση που τους αξίζει. Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο έχουν διπλασιαστεί από την καλύτερη χρονιά – το 2019 και η διασύνδεση του λιμανιού με δύο πλοία έχει πολλαπλασιάσει την εμπορική και επιβατική κίνηση.

Και όλα αυτά τα πετύχαμε με τη βοήθεια και την άψογη συνεργασία αυτών που πραγματικά αγαπούν τον τόπο και το δείχνουν έμπρακτα.

 

Ο Δήμος Σητείας έχει αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια και απαλλαγμένος για πρώτη φορά από όλα τα δάνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών, με τις  υπάρχουσες ενισχυμένες χρηματοδοτήσεις αλλά και τη δυνατότητα άντλησης επιπλέον πόρων, θα προχωρήσει στη μεγάλη αναπτυξιακή πορεία που έχει ήδη σχεδιαστεί και ξεκινήσει .

 

Ο Δήμος Σητείας μεγάλωσε και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ξεπερνά τις είκοσι χιλιάδες κατοίκους. Κατατάσσεται έτσι στους μεσαίους δήμους της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρηματοδοτήσεις και ευεργετήματα.

 

Η επιστροφή στην εσωστρέφεια, στη μιζέρια, στη λογική των ημετέρων και της εξυπηρέτησης των κομματικών εντολών με τη χειραγώγηση των δημοτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι δήμοι ανήκουν σε όλους τους δημότες και όλοι οι δημότες έχουν δικαίωμα στην πρόοδο, την ευημερία και την ανάπτυξη.

 

Ο Δήμος Σητείας έχει γυρίσει σελίδα και οι δημότες ήδη γνωρίζουν το δρόμο για το συμφέρον του τόπου και της νέας γενιάς.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης”

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα