Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕυχές Κ. Σπυριδάκη για το Νέο Έτος

Ευχές Κ. Σπυριδάκη για το Νέο Έτος

 

 

Καθώς η εκπνοή του χρόνου πλησιάζει και αφήνουμε πίσω ένα έτος με πρωτόγνωρες προκλήσεις, θέλω να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις και ευχές.

 

Το 2023 μας επισήμανε τις αδυναμίες και τις απαιτήσεις του σήμερα, ενώ ταυτόχρονα μας έδειξε την ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης. Με τα εφόδια αυτά πρέπει να κινηθούμε μπροστά για ένα μέλλον βιώσιμο κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά, με δικαιοσύνη και λιγότερες ανισότητες. Τα διδάγματα και οι απαιτήσεις που προκύπτουν είναι πολλά και περικλείονται στις ακόλουθες έννοιες: ελπίδα, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, διαφορετικότητα, συμπερίληψη, κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο, και τέλος, εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

 

Λίγο πριν την αλλαγή του έτους οφείλουμε να κάνουμε την εποικοδομητική αυτοκριτική μας και να στραφούμε προς το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

 

Ας υποδεχτούμε το νέο έτος με ανοιχτή καρδιά και ας εργαστούμε από κοινού για έναν καλύτερο κόσμο με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έναν κόσμο, όπου όλοι μας ενωμένοι, με ισχυρό το αίσθημα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, θα στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη και θα τους δίνουμε χαρά και ελπίδα.

 

Με αυτό το μήνυμα επιθυμώ να αποχαιρετήσω το 2023: με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη κανείς δεν θα είναι μόνος!

 

Σας εύχομαι ολόψυχα ένα ελπιδοφόρο και ειρηνικό 2024 γεμάτο υγεία, χαρά, ευημερία, και ευκαιρίες για να γίνουμε καλύτεροι. Ας συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε, να εμπνέουμε, να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε μαζί με επίκεντρο τον άνθρωπο.

 

Καλή Χρονιά σε όλους! Και ας θέσουμε σαν στόχο όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, το 2024 να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και της κοινωνίας μας.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα