Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ άτυπη αλλά ουσιαστική πρέσβειρα της Σητείας Antoinette Moses για το νέο...

Η άτυπη αλλά ουσιαστική πρέσβειρα της Σητείας Antoinette Moses για το νέο της βιβλίο The Last Terrorist στον STYLE 100(βιντεο)

Περίπου έναν χρόνο μετά από την πρώτη γνωριμία μας με την Antoinette Moises και την τιμητική  εκδήλωση του Δήμου για την Βρετανή συγγραφέα που επικοινωνεί  μέσα από τα βιβλία  της την αλήθεια , την ιδιαίτερη ομορφιά  του δικού μας τόπου και των ανθρώπων του, έχοντας  γίνει κατά κάποιον τρόπο ( τον καλύτερο, επιτρέψτε μας να πούμε ) άτυπη αλλά ουσιαστική  πρέσβειρα  προβολής της Σητείας και της ευρύτερης περιοχής , σε όλο το αναγνωστικό της κοινό, την συναντήσαμε  και πάλι. Και το ευτυχές γεγονός είναι πως μπορούμε να την συναντούμε ξανά και ξανά, εδώ στην Σητεία, μέσα από 5 κείμενα της, αφού η λογοτεχνία  της διατίθεται πλέον από το βιβλιοπωλείο Θρανίο.

Ένα νέο βιβλίο, μετά τα «A public murder», με την σταθερή ηρωίδα της, την Παμ Γκρέγκορι, αυτή τη φορά να εισχωρεί στα ενδότερα μιας πολύ σκοτεινής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η 17Νοέμβρη, η τρομοκρατία στην Ελλάδα και τα ερωτήματα που έχουν μείνει σε πολλούς, μετά την σύλληψη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης , για το αν έχει γραφτεί το οριστικό  τέλος.

«The Last Terrorist» είναι ο τίτλος του βιβλίου, που συνδυάζει την μυθοπλασία με πραγματικά γεγονότα. Ο τίτλος μαρτυρά  και τον κεντρικό προβληματισμό που θέτει το βιβλίο , μέσα στο τους ήρωες του που αναζητούν την τελική αλήθεια: Υπάρχει  περίπτωση να έχει διαφύγει ένας ακόμα τρομοκράτης , με κεντρικό ρόλο στην οργάνωση ;  Με την ευελιξία που δίνει η μυθοπλασία , η Antoinette Moses, «επιτρέπει» και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο να έχει λόγο και ρόλο στο βιβλίο της, που δίνει ώθηση στην πλοκή.

Είπαμε, είναι αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά είναι και ένα βιβλίο πολιτικό.

«Ανησυχώ…»

Η Antoinette Moses είναι φύσει και θέση αισιόδοξος και φωτεινός άνθρωπος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν παρακολουθεί τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κόσμου που ζούμε, τις εξελίξεις στα πολλά μέτωπα, μέτωπα πολέμου και οικονομικής  δυσπραγίας.

Εκείνο που θέλησε να πει και να περιοριστεί σε αυτό, είναι πως ανησυχεί ιδιαίτερα, κυρίως για τον κόσμο που η δική της γενιά θα παραδώσει στις επόμενες και να σημειώσει πως η παρέμβαση που εκείνη, ταπεινά , μπορεί να κάνει, είναι να προσφέρει προς ανάγνωση τα βιβλία  της. Βιβλία , που σε μια  εποχή καθολικής αβεβαιότητας, προσφέρουν στον αναγνώστη την αίσθηση μιας βέβαιης  έκβασης και ενός οριστικού τέλους. Στα μυθιστορήματα αυτά, στην ζωή μας, όχι.

Με την Antoinette Moses, αγαπημένη φίλη πια, έχουμε να πούμε ακόμα πάρα πολλά , που δεν μας επιτρέπεται να αποκαλύψουμε αυτήν την στιγμή. Αλλά τα πολλά, είναι σημαντικά και αφορούν  άμεσα και έμμεσα την Σητεία.

Όποτε, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη, όταν έρθει ξανά στην αγαπημένη της πόλη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα