Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ «αληθινή τιμιότητα» της Σητείας και της Antoinette Moses συναντήθηκαν στο Δημαρχείο...

Η «αληθινή τιμιότητα» της Σητείας και της Antoinette Moses συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Σητείας(βιντεο-φωτο)

Η «αληθινή τιμιότητα» της Σητείας και της Antoinette Moses συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Σητείας

  • Ο δήμαρχος Γ. Ζερβάκης υποδέχτηκε θερμά την συγγραφέα

 

Ένα είδος ανταπόδοσης τιμής στην συγγραφέα Antoinette Moses που έχει αποφασίσει να ζει με ειλικρίνεια και γνησιότητα κοντά σε γνήσιους και αυθεντικούς ανθρώπους για αυτό και η σταθερή επιλογή της τα τελευταία χρόνια είναι η Σητεία,  όπως λέει η ίδια, ήταν η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου της ΄΄A Public Murder΄΄,για το ελληνόφωνο κοινό, με τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη να την  υποδέχεται θερμά με την  προσφώνηση «Αγαπητή Αντουανέτ».

Την φράση και άποψη της Antoinette Moses,  πως η Σητεία,  δεν έχει κάτι φανταχτερό, αλλά εδώ υπάρχει «αληθινή τιμιότητα» θέλησε να αναδείξει ο δήμαρχος Σητείας  Γιώργος Ζερβάκης καλωσορίζοντας εγκάρδια την συγγραφέα στο Δημαρχιακό Μέγαρο,, κάτι που ήταν υποχρέωση μας, όπως είπε.

Ο Γιώργος Ζερβάκης στάθηκε στην   ιδιαίτερη χαρά του δήμου και όλων των κατοίκων να υπάρχει επισκεψιμότητα  στην περιοχή μας  πόσο μάλλον επαναλαμβανόμενη επισκεψιμότητα από λάτρεις του τόπου όπως η «Αγαπητή Αντουανέτ», όπως είπε,  αναγνωρίζοντας την  ανιδιοτελή της πρωτοβουλία,  να προβάλλει την Σητεία και την ευρύτερη περιοχή στο αναγνωστικό της κοινό.

Ο Γ. Ζερβάκης  ευχαρίστησε και όλους όσους έχουν  την  αγωνία αυτού του τόπου και  νοιάζονται  να δώσουν το αληθινό του στίγμα και την πραγματική του  εικόνα, και χάρισε στην φιλοξενούμενη συγγραφέα ένα  καλάθι με αγνά Σητειακά προϊόντα που η Αντουανέτ Μόουζες, σίγουρα εκτιμά πολύ.

«Η Κρήτη είναι η καρδιά»

Η καρδιά της Ελλάδας, που επισκέπτεται χρόνια τώρα η συγγραφέας, κτυπά στην Κρήτη, είπε σήμερα η ίδια, κάνοντας αναφορές στη  προσωπική της διαδρομή ζωής, που τη φέρνει κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας  τόπος που επέλεξε να διαδραματίζεται το μεγαλύτερο  μέρος της πλοκής του μυθιστορήματος της.

Μπορεί να υπάρχει έγκλημα και η προσπάθεια εξιχνίασης του ως ο καμβάς του μυθιστορήματος, αλλά η συγγραφέας ενδιαφέρεται περισσότερο να καταγράψει το ταξίδι αυτογνωσίας της βασικής της ηρωίδας, της  βρετανής επιθεωρήτριας Πάμ Γκρέγκορι, που δένει σταδιακά τα κομμάτια του παζλ που δείχνουν τον ένοχο , και μαζί ανακαλύπτει την δική της αλήθεια, στη  προσωπική της διαδρομή για την Ιθάκη, αγαπημένο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη της συγγραφέως, που βρίσκει την θέση του και στο μυθιστόρημα της.

Σητεία  Παλαίκαστρο Χιόνα και πολλές ακόμα  περιοχές, γίνονται το πλαίσιο, το σκηνικό που εξελίσσεται η δράση,  με το κρητικό στοιχείο να είναι κυρίαρχο, με καλοδουλεμένους χαρακτήρες, αναγνωρίσιμους  που θα μπορούσαν να είναι πραγματικοί. Καθημερινή ζωή   στην Σητεία  , με καθημερινούς, ατόφιους ανθρώπους σε αυτό το τοπίο  που η συγγραφέας, θεωρεί πως  μας δίνει το δικαίωμα  να διεκδικήσουμε  να είμαστε  «πράσινο σημείο αναφοράς», εκδηλώνοντας απερίφραστα το  θαυμασμό της για το Γεωπάρκο μας, που γνώρισε αφού είχε ολοκληρώσει το μυθιστόρημα, έτσι, δεν συμπεριλαμβάνεται , αλλά η Αντουανέτ, ετοιμάζει ήδη το δεύτερο αστυνομικό της μυθιστόρημα, ποιος ξέρει,  μπορεί οι τοποθεσίες του Γεωπάρκου  να βρουν της  θέση τους  εκεί.

Από την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γ. Ζερβάκη, την  συναίνεση της εντεταλμένης συμβούλου για πολιτιστικά θέματα Μαρίας Γιαννακάκη και του προέδρου του ΔΟΚΑΣ Κωστή Λυμπερίου  που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, προέκυψε και κάτι σημαντικό και για τη  συγγραφέα και για τους Έλληνες αναγνώστες με τον ιδιοκτήτη γνωστού  βιβλιοπωλείου Δημήτρη Ζαμπετάκη  να δηλώνει πρόθυμος να  αναλάβει πρωτοβουλία επαφής με εκδοτικούς οίκους για ελληνόγλωσση έκδοση του βιβλίου.

Να σημειώσουμε την   παρουσία της Πανεπιστημιακής Ερευνήτριας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ  Μυρτώς Αλούμπη αλλά και του επιχειρηματία Γιώργου Μπελιμπασάκη που υπήρξε  κινητήριος μοχλός για την παρουσίαση της συγγραφέως στην  Σητεία.

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα