Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠαρουσίαση του βιβλίου η ειΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ της Βασιλείας Χριστοπούλου(βιντεο-φωτο)

Παρουσίαση του βιβλίου η ειΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ της Βασιλείας Χριστοπούλου(βιντεο-φωτο)

Ένα καινοτόμο αλλά και εύχρηστο εκπαιδευτικό βιβλίο, πρόταση για γονείς και εκπαιδευτικούς, που προσεγγίζει το μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και απευθύνεται σ’ όλους τους/τις μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β΄ έως Στ΄ τάξη) με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες.
Η κάθε ενότητα παρουσιάζεται με κλιμακούμενη δυσκολία και χωρίζεται σε τέσσερις υποενότητες, οι οποίες έχουν στόχο την ολόπλευρη, σφαιρική προσέγγιση του γλωσσικού μαθήματος. Η επεξεργασία της κάθε ενότητας μπορεί να διαρκέσει από μία έως τρεις ώρες ανάλογα με τη κρίση του εκπαιδευτικού ή γονέα καθώς και την ανταπόκριση του/της μαθητή/τριας.
Τέσσερις ήρωες, ένα σκυλάκι και 30+1 περιπέτειες που έρχονται να μας πουν τη δική τους ιστορία και να ταυτιστούν με το κάθε παιδί ξεχωριστά ξεκινώντας μαζί ένα μαγευτικό ταξίδι, για την κατάκτηση των εκπαιδευτικών στόχων του μαθήματος της Ν.Ε. Γλώσσας. Απαρχή τους το πρώτο φθινοπωρινό σχολικό κουδούνι και ολοκλήρωσή τους οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές.
Οι ενότητες είναι 31 και η καθεμία δομείται ως εξής:
Κείμενο & Εικόνα
Δραστηριότητες (Παραγωγή Λόγου)
Λεξιλόγιο
Γραμματική
Το βιβλίο  παρουσίασε  η Βέρα Περράκη (Διοικητική Υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Σητείας) και  μίλησε  η Κωνσταντίνα Χρυσουλάκη (λογοθεραπεύτρια), η Ζαχαρένια Κουφάκη (Παιδοψυχολόγος – Ψυχολόγος Μsc Σχολικής Ψυχολογίας) και η Μαρία Πορταράκη (φιλόλογος)
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα