Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ εικαστική  περιουσία του Δήμου Σητείας στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος(βιντεο)

Η εικαστική  περιουσία του Δήμου Σητείας στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος(βιντεο)

 

 

 

Η εικαστική περιουσία του δήμου, πίνακες που είχε αποκτήσει διαχρονικά, «παραδίδεται» στους δημότες μέσα από την εναρκτήρια εκδήλωση του θεσμού, πλέον, της Σητείας «Εικαστικό Καλοκαίρι», που παρουσιάζεται στην αίθουσα εκθέσεων της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, μέχρι τις 14 Ιουλίου,7 με 10 το βράδι.

Και η συγκεκριμένη έκθεση, με προσωπογραφίες, τοπία, συνθέσεις, συμβολισμούς, αλλά και το σύνολο της διοργάνωσης,  που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, με εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής ατομικών, συλλογικών και θεματικών εργαστηρίου για παιδιά, και άλλων εκδηλώσεων, έχουν στόχευση στην δημιουργία της Πινακοθήκης της πόλης και αποτελούν μια συμβολή στην προσπάθεια αυτή, που επιχειρεί να υλοποιήσει η δημοτική αρχή και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Μαρία Γιαννακάκη, που τη συμβολή της στα πολιτιστικό πρόσωπο της Σητείας υπογράμμισε ιδιαίτερα ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης.

Όπως είπε,  « είναι η  εμπνευστής του Εικαστικού Καλοκαιριού. Με ιδιαίτερη ευαισθησία  θέλει να αναδείξει το πλούσιο έργο των Σητειακών καλλιτεχνών , οι οποίοι είναι πάρα πολλοί». Όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τις εικαστικές εκδηλώσεις αλλά και γενικά τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, που και το φετινό καλοκαίρι είναι πλούσιες και ελπίζουμε να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα όχι μόνο στους επισκέπτες και στους συνδημότες, αλλά και στις επόμενες χρονιές δίνοντας το έναυσμα για ακόμα καλύτερα και σπουδαιότερα πράγματα».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στον Δημοτικό Κήπο και τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος, παρουσίασε αναλυτικά η Μαρία Γκαννακάκη. Περιλαμβάνει τρεις εκθέσεις ζωγραφικής, εφτά εκθέσεις φωτογραφίας, μία έκθεση με ετικέτες κρασιού, ένα τριήμερο εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά. Η κ. Γιαννακάκη ευχαρίστησε  τον Γιώργο και την Αλίκη Γαλανάκη για την παραχώρησή του χώρου , τον ΟΑΣ για την συνδιοργάνωση, τον Μιχάλη Γιαννακάκη και τον Δημήτρη Τηνιακό, που, μαζί με την ίδια αποτελούν τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας.

 

Παρουσιάζονται έργα των : Μ. Γαλετάκη, Β. Σολιδάκη,Κ. Κουνάλη Μ. Αξελού Π. Σχοινά, Λ. Αλητζάκη, Κ. Μακριδακη, Ν. Κούνδουρου, Ρουτσέτου, Θ. Φανουράκη, Ι. Καφετζάκη Γ. Χιώτη. και Αστέρη Γκέκα.

Ευχάριστη έκπληξη η «υποδοχή» στην αίθουσα της Στέγης, με τη μουσική «ανάγνωση» που έκανε ο μαέστρος Γιάννης Πρωτόπαπας στο σύμπαν του Στρατή Καλογερίδη.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα