Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ εξέλιξη του ανθρώπου 3η Διαδικτυακή διάλεξη για τη βιοποικιλότητα

Η εξέλιξη του ανθρώπου 3η Διαδικτυακή διάλεξη για τη βιοποικιλότητα

 

Εισηγητής: ΣΠΥΡΟΣ ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗΣ – Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Στη διάλεξη αυτή θα περιηγηθούμε στο κλαδί του δένδρου της ζωής που έχει στην άκρη του τον σύγχρονο άνθρωπο. Θα δούμε ποιοι ήταν, πώς και πού εξελίχθηκαν οι πρόγονοί μας μέσα στα λίγα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, και θα συζητήσουμε τους παράγοντες που έπαιξαν καίριο ρόλο σε αυτή την εξελικτική πορεία. Φθάνοντας στον σύγχρονο άνθρωπο, θα δούμε τις σχέσεις του με τα άλλα είδη ανθρώπου με τα οποία συνυπήρξε για αρκετό χρονικό διάστημα και θα εξετάσουμε την εικόνα που έχουμε διαμορφώσει σήμερα για το πώς έφθασε και εγκαταστάθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τέλος, θα συζητήσουμε τις συνέπειες της εξελικτικής μας πορείας για το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε σήμερα.

Ο Σ. ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗΣ πήρε πτυχίο και διδακτορικό στη Βιολογία από το ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί στο Ζωολογικό Μουσείο του ΕΚΠΑ και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και ως μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολείται ερευνητικά με τη μελέτη της βιοποικιλότητας σε διάφορα επίπεδα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 90 επιστημονικές εργασίες, >180 ανακοινώσεις σε συνέδρια, και έχει συντονίσει ή/και συμμετάσχει σε >20 ερευνητικά προγράμματα. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας και Γραμματέας της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας, έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, και μέλος αρκετών διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εκλαΐκευση της επιστήμης μέσα από άρθρα στον τύπο, διαλέξεις για το ευρύ κοινό και μεταφράσεις βιβλίων, ενώ έχει δημοσιεύσει και δύο βιβλία επιστημονικής εκλαΐκευσης από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, καθώς και δύο ποιητικές συλλογές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση
στο Facebook στη σελίδα μας https://www.facebook.com/stegivitsentzoskornaros/
στο Zoom όπου μπορείτε να θέσετε ζωντανά τα ερωτήματα σας, κατεβάζοντας την εφαρμογή και ακολουθώντας το σύνδεσμο
https://us06web.zoom.us/j/89620471751
Επίσης, εντός 1-2 εργάσιμων ημερών, θα είναι διαθέσιμη και στο κανάλι μας στο YouTube “Stegi Vitsentzos Kornaros”
https://www.youtube.com/channel/UClrAK7Y6H_QPscSDh2g-VXA

 

 

Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα