Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ ευαισθητοποιημένη Σητεία δείχνει την αλληλεγγύη της στο διήμερο  εθελοντικής αιμοδοσίας(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)   

Η ευαισθητοποιημένη Σητεία δείχνει την αλληλεγγύη της στο διήμερο  εθελοντικής αιμοδοσίας(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)   

 

 

Με την  πρώτη μέρα, τη χθεσινή να ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών  στην προσέλευση και στην προθυμία των κατοίκων της Σητείας να  συνεισφέρουν στην ελπίδα των ασθενών καταθέτοντας το δικό  τους (στην κυριολεξία ) αίμα, συνεχίζεται  σήμερα το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην αίθουσα του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου, από τις 9:30 το πρωί μέχρι την 1:30 το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία της «Παρέας της Αγάπης», που για δεύτερη φορά πραγματοποιείται  στην πόλη και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης μάλλον θα γίνει θεσμός, στοχεύει σε ανθρώπους κάθε ηλικίας  αλλά με ειδικό βάρος  στην ευαισθητοποίηση των νέων, κάτι που πέτυχε απόλυτα στην Σητεία, αν κρίνει κανείς από  την αυθόρμητη προσέλευση των μικρών ηλικιών.

Αιμοδοσία, αιμοπετάλια και μυελός των οστών , ο τι μπορεί να σώσει  ζωή από την αλληλεγγύη του εθελοντή, είναι τα ζητούμενα που προσφέρθηκαν τόσο πολύ , ώστε κάποιοι να κάνουν λόγο για ρεκόρ αιμοδοσίας, σε ποσοστά,  ακόμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν και ο στόχος  δεν είναι τα νούμερα. Είναι η ζωή.

 

Πολλοί  ήταν εκείνοι που δήλωσαν δότες μυελού των οστών, ενώ οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ που συμμετέχουν, μίλησαν για σημαντική συνεισφορά της Σητείας στην Τράπεζα Αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ανάλογα αντίστοιχη μεγάλη προθυμία στα  άλλα πεδία που ο δότης μπορεί να προσφέρει.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα