Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ ΣΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

Η ΣΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

 

 

 

 

Ο Δήμος Σητείας, με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., συμμετείχε και φέτος στην διεθνή έκθεση τουρισμού FERIE FOR ALLE, που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας από 24-26 Φεβρουαρίου 2023, φιλοξενούμενος για άλλη μία φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία  και ευχαριστούμε.

Η φετινή έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 56.000 επισκέπτες, από τους οποίους σύμφωνα με στατιστικές ποσοστό γύρω στο 72% ενδιαφέρονται για διακοπές στην Νότια Ευρώπη. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και περισσότεροι από 3.000 επαγγελματίες του τουρισμού.

Το Δήμο Σητείας εκπροσώπησαν, ο κ. Γιάννης  Κακουράκης (πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.), ο κ. Κωστής Λυμπερίου (Γραμματέας της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Σητείας και πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) και ο κ. Σταύρος Κεφάλας (συνεργάτης του Δήμου Σητείας σε θέματα τουρισμού).

Η αποστολή της Σητείας πραγματοποίησε επιχειρηματικές επαφές με tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν και πωλούν πακέτα διακοπών στην αγορά της Σκανδιναβίας, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με νέα ταξιδιωτικά προγράμματα και πτήσεις στην περιοχή και το αεροδρόμιο της Σητείας.

Τα μηνύματα από την έκθεση, τόσο από τους tour operators όσο και από τους μεμονωμένους ταξιδιώτες, δείχνουν ότι η προτίμηση της σημαντικής τουριστικής αγοράς της Δανίας (και ευρύτερα της Σκανδιναβίας) για τη Σητεία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω. Το ίδιο και οι ταξιδιωτικές ροές από τη Βόρεια Ευρώπη αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω ενίσχυση το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω και του προγράμματος που ξεκινάει εκ νέου ο σημαντικός Σκανδιναβικός tour operator «Αpollo», στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας μέσω των απευθείας πτήσεων charter στο αεροδρόμιο της Σητείας. Το πρόγραμμα ξεκινάει από 19 Μαΐου 2023 με απευθείας πτήσεις τόσο από την Δανία όσο και από τη Νορβηγία και θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου 2023.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το προφίλ ενός μεγάλου τμήματος των ταξιδιωτών της Δανίας, οι οποίοι αναζητούν ήσυχες και ποιοτικές διακοπές (από πλευράς φιλοξενίας, παραλιών, φύσης και γαστρονομίας), ταιριάζει με αυτά που προσφέρει ο προορισμός της Σητείας, και αυτό δείχνει τη δυναμική που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη αγορά για τον προορισμό.

 

Ο Δήμος Σητείας και το Γεωπάρκο Σητείας θα συμμετέχουν στην έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο (7-9 Μαρτίου 2023),  με στόχο τόσο την περαιτέρω τουριστική προβολή του προορισμού αλλά και την επέκταση των συνεργασιών με επαγγελματίες της Ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα