Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ« Θέλετε δημόσια δωρεάν υγεία πλήρως στελεχωμένη ή υποβαθμισμένη υγεία προς όφελος...

« Θέλετε δημόσια δωρεάν υγεία πλήρως στελεχωμένη ή υποβαθμισμένη υγεία προς όφελος της ιδιωτικής;»

Την αγωνία τους για το μέλλον του νοσοκομείου Σητείας εκφράζουν σε κείμενο -ανοιχτή επιστολή που συνυπογράφουν ο  Μανόλης  Αγγελάκης ,Πρόεδρος Καταστημάτων Εστίασης Σητείας ,Μάνος Ροδανάκης , α Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σητείας και Γιάννης Φρυσούλης  β Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σητείας.

Ολόκληρη  η ανακοίνωση :

Αν οι γιατροί ήταν ανεμογεννήτριες…

Τα τελευταία χρόνια, η υποστελέχωση του νοσοκομείου Σητείας αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν, το νοσοκομείο ήταν λειτουργικό, παρά τις ελλείψεις, εξαιτίας του επαγγελματισμού και της ευαισθησίας του προσωπικού, αλλά και της πολύτιμης στήριξης των Σητειακών, μέσω του συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου.

Δυστυχώς όμως, φτάσαμε στο σημείο να τηλεφωνούμε για ραντεβού στην παιδιατρική κλινική, η οποία έως πρόσφατα ήταν το καμάρι του νοσοκομείου, να μας απαντούν ότι δεν είναι σε θέση να μας κλείσουν ραντεβού και δε γνωρίζουν πότε θα είναι εφικτό! Η κλασσική απάντηση των υπευθύνων πολιτικών και διοικητικών παραγόντων είναι: ” έχουμε προκηρύξει τις θέσεις αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από του γιατρούς για να τις καλύψουν”.

Σαν πολίτες αυτού του τόπου βαρεθήκαμε να ακούμε αυτή τη βολική δικαιολογία. Φτάνει πια, σταματήστε να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δε θα το ανεχτούμε άλλο. Έχει να κάνει με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και δε δεχόμαστε άλλο εμπαιγμό. Είναι προφανές λοιπόν ότι η προκήρυξη των θέσεων δεν είναι οικονομικά και μοριοδοτικά ελκυστική για τους γιατρούς. Αν λοιπόν υπάρχει πολιτική βούληση στελέχωσης του νοσοκομείου Σητείας, δώστε κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν.

Η λύση είναι ξεκάθαρη αν θέλετε να τη δώσετε. Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν στους πολίτες είναι: θέλετε δημόσια δωρεάν υγεία πλήρως στελεχωμένη ή υποβαθμισμένη υγεία προς όφελος της ιδιωτικής; Το κυβερνών κόμμα δεν έκρυψε ποτέ ότι ιδεολογικά είναι υπέρ της ιδιωτικής υγείας. Όμως στις πρόσφατες εκλογές ήταν υπέρ της δημόσιας υγείας! Ας μας απόδειξει λοιπόν αν μας έλεγε αλήθεια ή ήταν προεκλογικό τέχνασμα.Αποδυκνειεται περίτρανα , όσο και να μη θέλουν να το δεχτούν κάποιοι , ότι η κυβέρνηση μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ ,παραμένει πίστη στο «όραμα»της ιδιωτικοποίησης της υγείας , παρόλα όσα έλεγε στις προεκλογικές της φιέστες και στις 3 πόλεις του νόμου.

Ο Σητειακός λαός έχει αρχίσει ήδη να βγάζει τα συμπεράσματά του και αργά η γρήγορα θα πάρει τη κατάσταση στα χέρια του.

Πέραν της βιολογικής μας επιβίωσης, για την οικονομική μας επιβίωση, είναι επιβεβλημένη η υπενθύμιση, ότι δε νοείται διεθνής αερολιμένας, λιμάνι-πύλη εισόδου της χώρας και εξυπηρέτηση Κάσου και Καρπάθου, χωρίς νοσοκομείο Σητείας πλήρως λειτουργικό και στελεχωμένο. Απλές κουβέντες λοιπόν, αν θέλει η Κυβέρνηση να στελεχώσει το νοσοκομείο, μπορεί. Αν δε θέλει, ο Σητειακός λαός θα το απαιτήσει με αγώνες!

Όταν πρόκειται για “αιολικές” επενδύσεις στην περιοχή μας, όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα λύνονται με fast track διαδικασίες και πολλές φορές χωρίς τη θέληση της τοπικής κοινωνίας. Όταν πρόκειται για την υγεία μας όμως, πάντα κάπου κολλάει η υπόθεση. Όταν κινδυνεύει η η υγεία μας, δεν υπάρχουν fast track διαδικασίες για την αυτονόητη στελέχωση των νοσοκομείων της ευρωπαϊκής κατά τα άλλα χώρας μας! Συμπερασματικά, αν οι γιατροί ήταν ανεμογεννήτριες, το νοσοκομείο θα ήταν υπερπλήρες!

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα