Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΚαλό τουριστικό καλοκαίρι προβλέπει ο περιφερειακός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου της ...

Καλό τουριστικό καλοκαίρι προβλέπει ο περιφερειακός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου της Robinson, Μ. Πεδιαδιτάκης με το Robison της Ιεράπετρας να «αποκαλύπτεται» στον STYLE 100(BINTEO-HXHTIKO)

 

Με πολύ αισιοδοξία βλέπουμε την φετινή τουριστική  σεζόν, δηλώνει  ο Μιχάλης Πεδιαδιτάκης , περιφερειακός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου της  Robinson στην Ελλάδα και διευθύνων  σύμβουλος της Estella Polaris .

Συμπληρώνει ,πως με την πιθανότητα παράτασης της σεζόν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ο τουρισμός θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρόλο που δεν προβλέπεται να γίνει επιστροφή στα μεγάλα νούμερα του 2019.

Όμως, για όσα ξενοδοχεία κινηθούν στην βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με την τήρηση των κανόνων , προβλέπει πληρότητα παραπάνω των προσδοκιών που υπάρχουν .

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, με αφορμή την μεγάλη επένδυση στην Ιεράπετρα με την δημιουργία του ξενοδοχείου Robison Ierapetra, ένα ακόμα «παιδί» του ταξιδιωτικού κολοσσού του γερμανικού κλάδου της TUI, που αναμένεται να έχει οφέλη για όλη την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου, ο κ. Πεδιαδιτάκης τόνισε πως η τουριστική κίνηση , φέτος, είναι άμεσα συνδεδεμένη και  εξαρτημένη από την διαχείριση εμβολιασμών, όπου  «πάμε καλά», ενώ η καλή εικόνα στο εξωτερικό ενισχύεται από αξιόπιστες και απολύτως σαφείς πληροφορίες ,τόσο για το άνοιγμα του τουρισμού, χωρία πισωγυρίσματα, όσο και για τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 που τηρούνται στα ξενοδοχεία.

Είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα, έναντι κάποιων  ανταγωνιστικών αγορών, που δεν κατάφεραν να έχουν τον ίδιο βαθμό αξιοπιστίας, εκτιμά ο κ. Πεδιαδιτάκης.

Συμπληρώνει πως έφυγε η αναγκαστική καραντίνα μετά την επιστροφή του  Ευρωπαίου επισκέπτη από την Ελλάδα.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία ανοίγουν μετά τις 28 Μαΐου –αρχές Ιουνίου. Το Robison Ierapetra ωστόσο, άνοιξε στις 14 Μαΐου, με 330 δωμάτια και 820 κλίνες και 13 γραφεία της TUI να συνεργάζονται και να φέρνουν Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη.

Το Robison Ierapetra και το περιβάλλον

Η μονάδα, ξεκίνησε πέρυσι, μέσα στην περίοδο του κορονοιού, όχι σε πλήρη ανάπτυξη, με ικανοποιητικά όμως αποτελέσματα, αφού φιλοξένησε περίπου 36 με 40 χιλιάδες επισκέπτες.

Το ξενοδοχείο, εκτείνεται σε έκταση 150 στρεμμάτων, έχοντας μια ιδιαίτερη αισθητική και δίνει μεγάλη  προσοχή στο περιβάλλον. Έχει φροντίσει να υπάρχουν στους χώρους του μόνο τοπικά δέντρα και φυτά, και το πιο σημαντικό, επενδύει στα σύγχρονα μέσα προστασίας του περιβάλλοντος.  Τα οργανικά απόβλητα , πηγαίνουν σε πιστοποιημένο οργανισμό , και  παράγουν ενέργεια

«Στο μέλλον, ο Ευρωπαίος θα αποφασίζει τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία του με κύριο κριτήριο εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και κανόνων», λέει ο κ. Πεδιαδιτάκης .

«Θα επανέλθουμε στην Σητεία»

 

Υπήρξαν επαφές με τον  δήμαρχο Ιεράπετρας που επιθυμεί την  ανάπτυξη όλου του νομού, όμως η έλλειψη κλινών στην Σητεία, είναι ο κύριος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Πεδιαδιτάκη, που δεν  καταλήγουν θετικά συζητήσεις για μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή. Οι κλίνες συνδέονται άμεσα με την τροχοδρόμηση αεροπορικών γραμμών. Και παρόλο που υπάρχει το αεροδρόμιο (μέσα σε 4-5 καλύτερα της Ελλάδας το τοποθέτησε ο κ. Πεδιαδιτάκης ), δεν αρκεί από μόνο του.

Η εταιρία, έκανε έρευνα και στην Σητεία, υπήρχε μια σκέψη για να γίνει ένα ξεκίνημα με τρεις πτήσεις. Τότε, ήρθε η πανδημία, και όλα τα επενδυτικά σχέδια έχουν πάει πίσω.

«Θα επανέλθουμε», λέει ο Μιχάλης Πεδιαδιτάκης.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα