Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΚαμία συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ-συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης,...

Καμία συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ-συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, Τρίτη 17 Οκτώβρη στις κεντρικές πλατείες Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας στις 18:30

Καμία συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

 

ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, Τρίτη 17 Οκτώβρη στις κεντρικές πλατείες Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας στις 18:30

 

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης και στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Επιπλέον, καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη που είναι αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν σταματήσει οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης και αλλού που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών. Δεν έχουν σταματήσει οι παράνομοι εποικισμοί στα εδάφη της Παλαιστίνης, οι έφοδοι σε σπίτια αμάχων, η ανέγερση τειχών. Δεν έχουν σταματήσει τα απάνθρωπα βασανιστήρια, η πολύχρονη φυλάκιση Παλαιστίνιων χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, ακόμα και μικρών παιδιών που ξεπερνούν τα 500 στις Ισραηλινές φυλακές. Το τελευταίο έτος, οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 220 πριν τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών. Τα εγκλήματα πολέμου του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ δε σταματούν εκεί! Είναι αυτό που οδηγεί σε βέβαιο θάνατο τους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, στερώντας τους την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ρεύμα. Επιπλέον, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τη Διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό, γιατί την ίδια ώρα που το Ισραήλ δολοφονεί και ξεριζώνει τον παλαιστινιακό λαό οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις με αυτό. Χωρίς ίχνος ντροπής φτάνουν στο σημείο να πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου που γίνονται σε ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, εμπλέκουν επικίνδυνα το λαό μας στις εξελίξεις στην περιοχή, αποστέλλοντας την ελληνική φρεγάτα “Ψαρά” -με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα- στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή. Φέρουν βαριές ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ήδη από το 2015, για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου, η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Καλούμε το λαό του Λασιθίου, τα σωματεία και τους φορείς να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία στις κεντρικές πλατείες στις 18:30.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» από τη Μέση Ανατολή.
  • Να σταματήσει η συμφωνία με το Ισραήλ και η ΝΑΤΟϊκή εκπαίδευση  πιλότων στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

Άγιος Νικόλαος: 6909018421 – 6941501060

Ιεράπετρα: 6932632656

Σητεία: 6945645314

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα