Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΚαταπέλτης ο Θεόδωρος Πατεράκης κατά Γ. Ζερβάκη για το επαρχείο(ηχητικό)

Καταπέλτης ο Θεόδωρος Πατεράκης κατά Γ. Ζερβάκη για το επαρχείο(ηχητικό)

 

Πατήστε για να ακούσετε:

http://STYLE100FM.GR

Επιστολή -απάντηση και στον πρόεδρο της κοινότητας  Σητείας σχετικά με το Επαρχείο

Αγαπητέ πρόεδρε της κοινότητας  Σητείας.

Αντί να είσαι παραπονούμενος που για άλλη μία φορά αγνοήθηκες από το Δήμαρχο έγινες και κατήγορος…

Έπρεπε θεσμικά λειτουργώντας να καταγγείλεις τη δημοτική αρχή διότι δεν ζητήθηκε από την κοινότητα Σητείας να γνωμοδοτήσει για ένα θέμα που αφορά την πόλη.

Επειδή έχει ξανασυμβεί, (ανάπλαση αύλειου χώρου Αγίας Αικατερίνης), φαίνεται ότι το συνήθισες και για αυτό δεν αντιδράς.

Επί του θέματος.

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα .

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική αλήθεια;

  1. Το “Επαρχείο” χτίστηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε από το δήμο Σητείας για να στεγαστούν οι δημόσιες υπηρεσίες. Ο περιβάλλων χώρος ήταν και παραμένει ιδιοκτησία του Δήμου.
  2. Σήμερα αφού δεν στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες στο κτίριο” ΗΘΙΚΑ” σε ποιον θα έπρεπε να ανήκει ;Φυσικά στο Δήμο.
  3. Η ΕΤΑΔ ,δηλαδή το δημόσιο ,θέλει και να έχει έσοδα από την ενοικίαση του χώρου και να εξυπηρετήσει το δημόσιο (στεγάζοντας το Ειρηνοδικείο )με κόστος που θα πληρώσει ο Στειακός λαός και όχι (όπως ηθικά θα έπρεπε )το κράτος.

” Και την πίτα γερή και το σκύλο χορτάτο”. Δεν βαριέσαι οι Στειακοί έχουν λεφτά…

  1. Στα 2,5 χρόνια διαπραγμάτευσης από το Δήμαρχο τι άλλαξε από ότι ίσχυε επι των ημερών μας; Το ενοίκιο από 1.580 ευρώ (που είχε απορρίψει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στις 28/1/ 18 ) έγινε 1.200 ευρώ. Αυτό νομίζω δεν πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία ,όταν το κόστος συντήρησης με τιμές του 2018 ήταν περίπου 300.000 ευρώ και σήμερα σίγουρα ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Γιατί άραγε δεν έγινε μία καινούργια εκτίμηση του κόστους από την τεχνική υπηρεσία; Άρα βαδίζουμε στα τυφλά.
  2. Το ενοίκιο δεν θα παραμένει σταθερό αλλά θα έχει ετήσια αύξηση σε ποσοστό ίσο με τον πληθωρισμό ,αλλά με ελάχιστο ποσοστό αύξησης 2% .Γιατί αυτό αποκρύβεται;
  3. Η στέγαση του ειρηνοδικείου απαιτεί. α) τη στέγαση του γραφείου του δικαστικού β)τη στέγαση της αίθουσας συνεδριάσεων του δικαστηρίου γ)γραφεία για την στέγαση των υπαλλήλων του ειρηνοδικείου και δ) χώρους υγιεινής του ειρηνοδικείου .Ολα αυτά στεγάζονται σε ένα χώρο; Μια περιγραφή ενός τέτοιου χώρου ας μας δώσει κάποιος”ειδήμων”.

Κλείνοντας βάζω ρητορικά το ερώτημα.

Εάν στη συνεδρίαση στις 28/11/2018 παίρναμε απόφαση να αποδεχτούμε το ενοίκιο των 1.580 ευρώ (χωρίς τιμαριθμική αναπροσαρμογή) θα ήταν επιτυχία μας;

Εμείς δεν συμφωνήσαμε τότε γιατί έχουμε άλλες ηθικές αξίες και άλλες λογικές διαχείρισης των χρημάτων του Στειακού λαού. Για αυτό διαφωνήσαμε και σήμερα.

Βέβαια κάποιοι που τότε συμφωνούσαν σήμερα άλλαξαν άποψη αποδεχόμενοι την πρόταση του Δημάρχου.

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη .

Δημόσια συνέχιση της διαπραγμάτευσης με στόχο να παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο -ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ-η να παραχωρηθεί με ένα τυπικό ελάχιστο ενοίκιο χωρίς προσαυξήσεις.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας .Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα απαράδεκτο κράτος το οποίο θέλει στην ουσία να κλέψει την τσέπη του Στειακού.

Αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι η αντιπολίτευση.

Υ.Γ

Αντιπαρέρχομαι το απαράδεκτο σε ύφος και περιεχόμενο κείμενο του Δημάρχου διότι δεν αξίζει καμίας απάντησης. Ξεχειλίζει από υπερφίαλο εγωισμό και απαράδεκτη και αντιδημοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα