Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΚινητοποίηση της Σκοπής και φορέων για τη ξαφνική και αδικαιολόγητη απόφαση να κλείσει...

Κινητοποίηση της Σκοπής και φορέων για τη ξαφνική και αδικαιολόγητη απόφαση να κλείσει το δημοτικό σχολείο(ηχητικό)

 

 

 

Μπροστά σε μια ξαφνική, αδικαιολόγητη και χωρίς τεκμηρίωση πρόταση-απόφαση του επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου για κατάργηση, στη μέση της σχολικής χρονιάς μάλιστα, του σχολείου της Σκοπής, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό, βρίσκονται κάτοικοι και φορές που συντονίζουν τις αντιδράσεις τους και σε πρώτη φάση, καταθέτουν τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο την διαμαρτυρία τους, ζητώντας στήριξη. Την ίδια μέρα, μαθητές εκπαιδευτικοί, απέχουν των καθηκόντων τους.

Την έντονη αντίδραση αλλά και τον προβληματισμό τους για αυτήν την κίνηση που έγινε σε αυτή τη χρονική στιγμή, εξέφρασαν , μιλώντας στον STYLE100, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λασιθίου Αλέξανδρος Αλεξάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της τοπικής κοινότητας Νεκτάριος Σταυρακάκης.

«Οι αποφάσεις για υποβιβασμούς ,καταργήσεις σχολικών μονάδων γίνονται με εγκύκλιο το μήνα Δεκέμβριο , οπότε από τώρα κινείται μια προεργασία. Γίνεται μια προετοιμασία για μια προειλημμένη ενδεχομένως απόφαση να κλείσει το δημοτικό σχολείο της Σκοπής και να υποβιβαστούν κι  άλλες σχολικές  μονάδες», σημείωσε ο κ. Αλεξάκης, τονίζοντας πως το μονοθέσιο σχολείο τηρεί τους κανονισμούς για  τη λειτουργία του, έχοντας αυτή τη στιγμή, εφτά παιδιά-μαθητές.

Όπως είπε, «έχουμε στείλει έγγραφο στην δημοτική επιτροπή παιδείας αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο για να μην κλείσει το σχολείο όπως επίσης και σε όλους να σταθούν στο πλάι του σχολείου».

Ο Νεκτάριος. Σταυρακάκης, τόνισε πως θα  υπάρξει αντίδραση για αυτή την πρωτοβουλία για την οποία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από πριν , κι αναφέρθηκε στο δυναμικό του σχολείου, που δεν δικαιολογεί το κλείσιμο ή την κατάργηση του. Παράλληλα, πρότεινε να σταματήσουν, όσο είναι εφικτό, οι μεταγραφές των παιδιών της Σκοπής σε άλλα σχολεία, ώστε να ενδυναμωθεί η σχολική μονάδα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΚΟΠΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΛΕΞΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας “ο Μυσων”

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα