Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΚοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηρακλείου – Λασιθίου για...

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου – Λασιθίου για τις απαλλοτριώσεις στον ΒΟΑΚ

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

των  Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου – Λασιθίου

για τις απαλλοτριώσεις στον ΒΟΑΚ

 

20/4/2023

 

Επίσκεψη πραγματοποίησαν, στο εργοτάξιο για το τμήμα Νεάπολης -Άγιος Νικόλαος του Β.Ο.Α.Κ., οι Βουλευτές Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης και Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των οποίων απαλλοτριώνεται η περιουσία.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα και κοινοποιήθηκε στον Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη από τον νομικό εκπρόσωπο των ιδιοκτήτων κ. Ιωάννη Χορομίδη..

Η επίσκεψη επιβεβαίωσε απλά την κατάσταση που υπάρχει. Τον έντονο προβληματισμό για την εξέλιξη του έργου παρά, “την φιέστα των εγκαινίων” στις 26 Ιανουαρίου 2023 από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Η μόνη πρόοδος που υπάρχει είναι τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρίας που σκουριάζουν καθηλωμένα. Φυσικά για την εταιρεία δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αποζημιώνεται σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το πρόβλημα δημιουργείται από την αποζημίωση σε εξευτελιστικές τιμές της περιουσίας των παρόδιων ιδιοκτητών με ορατό τον κίνδυνο να καθυστερήσει το έργο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο συνήγορος των ιδιοκτητών, έχουν υποβάλλει “από οκτώ μηνών αίτημα διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων της απαλλοτρίωσης” η οποία” έπρεπε να γίνει νωρίς χωρίς καθυστέρηση”, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Παρόλα αυτά έχουν παρέλθει οκτώ μήνες χωρίς να έχετε ολοκληρώσει την διόρθωση ούτε για ένα από τα 100 ακίνητα”.

Τέλος όπως σημειώνεται στην επιστολή προς την Δνση Υποδομών ” το κατ΄επείγον της απαλλοτρίωσής, (αν εξακολουθεί να συντρέχει), όταν πολλούς μήνες μετά την κήρυξη της δεν υπάρχει μέριμνα κλπ. δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε την κάθε είδους προχειρότητα “.

Οι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του έργου, δεν ανέχονται όμως την απαξίωση της περιουσίας τους και την κοροϊδία.

Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την περιουσία τους διεκδικώντας με κάθε τρόπο νόμιμες αποζημιώσεις.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα