Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΛαμπρά γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Σητεία(βιντεο απ΄ολη την παρέλαση)

Λαμπρά γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Σητεία(βιντεο απ΄ολη την παρέλαση)

Με πολύ κόσμο που συγκεντρώθηκε στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία και στον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη , απ όπου πέρασαν οι παρελαύνοντες μαθητές , γιορτάστηκε στην ηλιόλουστη σήμερα Σητεία, η επέτειος της αντίστασης του ελληνικού λαού στις φασιστικές δυνάμεις, με την 28η Οκτωβρίου να έχει φορτιστεί με το ιστορικό «όχι» απέναντι στις αξιώσεις της φασιστικής Ιταλίας, κάτι που είχε ως συνέπεια την εμπλοκή της χώρας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε πανηγυρική λειτουργία στον πολιούχο ναό της Αγίας Αικατερίνης παρουσία κόσμου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων (στρατιωτικών, αστυνομίας, λιμενικού κλπ).

Δεν υπήρξε ωστόσο, για πρώτη φορά, εκπροσώπηση της Αεροπορικής Μονάδας Ζήρου, μια απουσία που έγινε έντονα  αισθητή και που οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες , στην υποβάθμιση της μονάδας, που έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και δυναμικό, αφού πολλές υπηρεσίες πραγματοποιούνται πλέον με την χρήση της ηλεκτρονικής-ψηφιακής τεχνολογίας.

Τον  πανηγυρικό, στον ναό της Αγίας Αικατερίνης, εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Αίλαμάκης.

 Γ. Ζερβάκης : «Η ενότητα και η ομοψυχία κάνουν θαύματα»

 

Για μέρα «τιμής και μνήμης» στους προγόνους που αντιτάχθηκαν στον φασισμό, υπερβαίνοντας εαυτούς αλλά και αψηφώντας την ανισομέρεια των δυνάμεων,  μίλησε, μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Αντιτάχθηκαν στον φασισμό, είπε, υπέρμαχοι της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας.

Όπως είπε, αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, αποδεικνύοντας πως « η ενότητα και η ομοψυχία κάνουν θαύματα. Ας είναι  λοιπόν φωτεινά παραδείγματα όλες οι επέτειοι, όλες οι μνήμες που έχουμε από τους προγόνους μας σαν ισχυρές παρακαταθήκες και οδηγοί στα βήματα μας».

Ο Γ. Ζερβάκης ευχαρίστησε τους δημότες που πήραν την πρωτοβουλία να χαρίσουν δύο μεγάλες σημαίες που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, δίνοντας το «χρώμα» που έπρεπε στη σημερινή μέρα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα