Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΛεωνίδας Τερζής στον STYLE 100: Εξασφαλίσαμε πάνω από 1,5 εκ. ευρώ για...

Λεωνίδας Τερζής στον STYLE 100: Εξασφαλίσαμε πάνω από 1,5 εκ. ευρώ για τον αθλητισμό ,οι αφοριστικές λογικές πρέπει να αποφεύγονται(ηχητικό)

 

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για το δημαρχιακό αξίωμα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Λεωνίδας Τερζής, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση  του Κώστα Γραμμενίδη, είπε:

«Είναι μια ερώτηση που  έχω δεχθεί, από αρκετό κόσμο,  ίσως  οι συμπολίτες μας βλέπουν κάτι. Οταν το δω και εγώ ώριμα ,τότε  θα υπάρξει μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για αυτά τα ζητήματα».

Ηταν η επωδός σε μια μεγάλη συζήτηση στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του STYLE 100, με τον δημοτικό σύμβουλο να απαντά, παραθέτοντας ημερομηνίες και ποσά, στην άποψη πως δεν έγινε τίποτα για τον αθλητισμό τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο Λεωνίδας Τερζής, υπερασπίστηκε τις δύο δημαρχιακές θητείες  Πατεράκη , στην διάρκεια  των οποίων είχε ο ίδιος θέση ευθύνης ως πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ, και συμφώνησε πως υπήρξε απραξία, αλλά την περίοδο 1990-2010. Παρόλο που, όπως υποστήριξε , τότε υπήρχε εισροή μεγάλων κεφαλαίων στον δήμο και παρά το γεγονός πως το 2007 η τότε  δημοτική αρχή είχε πάρει δάνειο ύψους 3,5 εκατομμυρίων για να εξυπηρετήσει παλαιότερες οφειλές, αλλά και για  να ολοκληρώσει τις  αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως είπε.

 

Δεν άφησε εκτός κριτικής όμως και την νυν δημοτική αρχή, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στον Αγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα και την εξαγγελία αθλητικών έργων που ακολούθησε για τις δυο αυτές περιοχές, όχι όμως και για την Σητεία, γιατί, όπως είπε, «κάποιοι φορείς, κυρίως οι δήμοι αιτούνται», αφήνοντας αιχμή πως αυτό δεν έγινε από τον δήμαρχο Σητείας.

 

Ο Λεωνίδας Τερζής αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό των  εργασιών  στο γήπεδο και στους προαύλιους χώρους των σχολείων, αλλά και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Παλαίκαστρο, Πισκοκέφαλο, Χανδρά,  για τις οποίες , επί δικής του αρμοδιότητας , εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Φιλόδημος και την Περιφέρεια Κρήτης, που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, απαντώντας έτσι στην θέση που διατυπώθηκε πρόσφατα, πάλι μέσα από την συχνότητα του Style 100, από τον πρόεδρο της Νίκης, Κωστή Κοκολάκη, πως δεν έχει γίνει τίποτα για τον αθλητισμό τα τελευταία είκοσι χρόνια.

«Καταλαβαίνω την  αγανάκτηση, την  ανησυχία, τον προβληματισμό ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό χωρίς  ιδιοτέλεια», είπε, αλλά «οι αφοριστικές λογικές και ο μηδενισμός πρέπει  να αποφεύγονται».

 

«Από την αρχή φάνηκαν οι προθέσεις της νυν δημοτικής αρχής» 

 

Για «βίαιη αποσκίρτηση Σκαρβελάκη» από την παράταξη του, μίλησε ο Λ. Τερζής, που έγινε στη αρχή της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής , που έδειξε έτσι, με το ξεκίνημα της την πρόθεση αποκλεισμού από τις επιτροπές και μάλιστα την πιο σημαντική δομή σήμερα, την Οικονομική Επιτροπή, όπως υποστήριξε.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να στηλιτεύει, να κατηγορεί,  να διαφωνεί, αλλά να υποστηρίζει όταν πρέπει και να αναδεικνύει  αστοχίες  και αβλεψίες που γίνονται με δόλο, είπε, προσθέτοντας πως ό τι εκτελείται, δημοπρατείται  τώρα και το επόμενο χρονικό διάστημα, αφορά σε έργα, σχεδιασμό, πιστώσεις που αφέθηκαν  από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην νυν.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα