Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΜήνυμα Δημάρχου Σητείας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μήνυμα Δημάρχου Σητείας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Μήνυμα Δημάρχου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

 

25η Μαρτίου, η μεγάλη γιορτή του Έθνους και της χριστιανοσύνης και η συλλογική μνήμη όλων στις θυσίες και τη δόξα του Ελληνισμού.

 

Μια από τις λαμπρότερες και ενδοξότερες σελίδες στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους καταγράφεται στην Επανάσταση του 1821.

 

Η άσβεστη φλόγα και το προαιώνιο αίσθημα ταύτισης του ανθρώπου με την ελευθερία, κατέστειλαν τους φόβους των προγόνων και με σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος», ολόκληρο το γένος συντάχθηκε στην εθνική προσπάθεια και τον ιερό σκοπό προάσπισης των ιδανικών, της ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

 

Το φιλελληνικό κίνημα, οι άνθρωποι του πνεύματος, η εκκλησία και σύσσωμος ο λαός, συντήρησαν τη σπίθα της επανάστασης και με αυταπάρνηση και αυτοθυσία κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.

 

Η πορεία και η ιστορία του Ελληνισμού είναι συνδεδεμένη με συγκλονιστικά γεγονότα προσήλωσης και υπεράσπισης των ιδανικών του Έθνους, πίστης στις αξίες και στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 

Σήμερα λοιπόν καλούμαστε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους όσους οραματίστηκαν και θυσιάστηκαν, πιστοί στην προσταγή «νυν υπέρ πάντων ο Αγών».

 

Η Εθνική ενότητα, η φιλοπατρία, η πίστη και προσήλωση στις αρετές και τα ιδανικά, δείχνουν το δρόμο για πρόοδο, ευημερία και εθνική ανεξαρτησία.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

 

Ο Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα