Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜανώλης Καλαϊτζάκης, υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με τον ΣΥΡΙΖΑ στον STYLE 100: «Τώρα,...

Μανώλης Καλαϊτζάκης, υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με τον ΣΥΡΙΖΑ στον STYLE 100: «Τώρα, χωρίς τα μνημόνια, μπορούμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα»(ηχητικο-φωτο)

 

 

  • Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σητεία, παρουσία Θραψανιώτη, Πετράκη, Καλαϊτζάκη, Ζαπουντζάκη

 

 

 

«Έχω να σας πω ότι το μήνυμα που παίρνουμε από όλο το νομό Λασιθίου είναι, βάλτε τα δυνατά σας να φύγει ο Μητσοτάκης», λέει  στον STYLE100 ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καλαϊτζάκης, μια μέρα μετά από τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην Σητεία όπου παραβρέθηκε μαζί με όλους τους συνυποψήφιους του (Μ. Θραψανιώτη, Π. Πετράκη, Μ. Σαπουντζάκη)σε μια εκδήλωσε που άνοιξε εισαγωγικά η Ειρήνη Καζαμία και συγκέντρωσε πολλούς φίλους και οπαδούς του κόμματος.

Ο κ. Καλαιτζάκης , μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη, αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινωνικό πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ και στα προβλήματα που εξακολουθούν να διαιωνίζονται στο Λασίθι. Όπως είπε, «βλέπουμε εδώ και δέκα μέρες να γυρνάνε παντού και να τάζουν».

Αναφερόμενος στις βασικές θέσεις του κόμματος, πρόταξε την προστασία τη πρώτης κατοικίας, με επεξεργασμένο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε, είπε,  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα  είναι  να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι εκκρεμείς πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.»

Αναγνωρίζοντας λάθη στην περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο υποψήφιος βουλευτής σημείωσε πως «τα πράγματα έχουν αλλάξει, γιατί έχουμε αλλάξει και εμείς οι ίδιοι, είμαστε και πιο ώριμοι και πιο αποφασισμένοι να περάσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

«Δυστυχώς», όπως είπε,  στην πρώτη τετραετία που κυβερνήσαμε δεν είχαμε το περιθώριο λόγω της τρόικα και των μνημονίων να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Όποιο μέτρο προσπαθούσαμε να περάσουμε, είχαμε αμέσως από πάνω την τρόικα να μας απαγορεύει να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα και δυστυχώς είχαμε και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία σιγοντάριζε τότε τη γραμμή του Σόιμπλε».

Ο Μανώλης ΚαλαΪτζάκης εκτιμά πως «η ΝΔ  βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Και επειδή δεν θέλει να συγκρίνει το δικό της πρόγραμμα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση πάνω σε αυτά, τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διάφορα άλλα συλλογικά θεωρητικά κείμενα και για να γίνω σαφής το συγκεκριμένο που αναφέρεται και αποδίδεται στον κύριο Τσακαλώτο . Νομίζω έχει το επιτρεπτό σαν πανεπιστημιακός να συμμετέχει και σε θεωρητικές συζητήσεις. Από εκεί και πέρα όμως ο κύριος Τσακαλώτος έχει αποδείξει το ποιος είναι πάλεψε για την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ο  υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Ζητάμε αυτή τη φορά να μας στηρίξει ο κόσμος, να μας στηρίξει ο ελληνικός λαός προκειμένου να μπορέσουμε χωρίς  πλέον τα μνημόνια πάνω από το κεφάλι μας να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρόγραμμα ανάσας για την μεσαία τάξη, με το αφορολόγητο στις 10.000 € για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους συνταξιούχους, για όλους τους αγρότες, για  όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι η άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 880 € και η σύνδεσή του με τις αλλαγές του πληθωρισμού.

Είναι η αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους κατά 10%. Γιατί μην ξεχνάμε ότι με τον πληθωρισμό που τρέχει αυτή τη στιγμή και που είχαμε και το προηγούμενο έτος, η όποια αύξηση δοθεί και στον βασικό μισθό έχει ήδη εξανεμισθεί από τον πληθωρισμό .

Παράλληλα είναι η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Όλο αυτό το αντεργατικό τερατούργημα που έχει τον κόσμο να δουλεύει χωρίς να παίρνει ρεπό με απλήρωτες υπερωρίες σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Είναι  το ξεπάγωμα των τριετιών.

Είναι  το να καταφέρει ο κόσμος της ζωντανής εργασίας να πάρει μια πραγματική ανάσα.

Είναι μια σειρά από μέτρα που πραγματικά στηρίζουν το λαϊκό εισόδημα και μειώνουν όλους αυτούς τους έμμεσους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Και συγκεκριμένα για το αγροτικό και το κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπεται η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κ.ά.

Εκτενή αναφορά έκανε ο Μανώλης Καλαϊτζάκης,  μετά από σχετική ερώτηση, και στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα