Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΜαρία Χανιωτάκη Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών μιλά στον STYLE 100 για το Πράσινο...

Μαρία Χανιωτάκη Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών μιλά στον STYLE 100 για το Πράσινο Σημείο στην θέση Γκέλα Σητείας-HXHTIKO

 

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε  θετικά αναφορικά με την έγκριση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο Πράσινο Σημείο στη θέση Σφουγγομάλι Αγίου Νικολάου της Π.Ε Λασιθίου, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αγίου Νικολάου, για το έργο Πράσινο Σημείο στη θέση Γκέλα Σητείας της Π.Ε Λασιθίου, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Σητείας και για το έργο ‘’Διευθέτηση κοίτης σε τμήμα υδατορέματος’’, με φορέα υλοποίησης το Χατζηδάκη Χ. Ευάγγελο, στην εκτός ορίων οικισμού θέση ‘’Πλάκα’’, Δήμου Αγίου Νικολάου της Π.Ε Λασιθίου.

Πρόκειται για έργα πνοής για το Λασίθι που θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη. Η εγκατάσταση Πράσινου Σημείου στη θέση Σφουγγομάλι Αγίου Νικολάου, είναι δυναμικότητας 2.400 t, εντός γηπέδου συνολικής έκτασης 5.201,19 m2, που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Αγίου Νικολάου – Λακωνίων. Το πράσινο σημείο στη θέση Γκέλα Σητείας είναι δυναμικότητας 1900 t και θα χωροθετηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Σητείας, επί δύο γηπέδων συνολικού εμβαδού 15.679,9 m2, τα οποία χωρίζονται από δρόμο που προς το παρόν είναι αγροτικός και στο μέλλον προβλέπεται να γίνει οδός πρόσβασης προς τη Βιομηχανική Περιοχή Σητείας. Η αγροτική οδός καταλήγει στην Περιφερειακή Οδό Αεροδρομίου Σητείας. Τα έργα αυτά στοχεύουν στο να συμβάλουν στην αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης συγκεκριμένων κατηγοριών αποβλήτων (μέταλλα, χαρτί/χαρτόνι, γυαλί, ύφασμα, ξύλο) ώστε να μειωθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων προς ταφή. , ενώ παράλληλα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Το έργο τη διευθέτηση κοίτης σε τμήμα υδατορέματος στην εκτός ορίων οικισμού θέση ‘’Πλάκα’’, δήμου Αγίου Νικολάου θα αποτελέσει έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μη μόλυνση του υδροφόρος ορίζοντα. Είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, όπως διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία της Υπηρεσίας, το ρέμα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη φυσικότητα του με βλάστηση εντός αυτού που κατά σημεία είναι αδιαπέρατο. Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο η γνωμοδότηση είναι θετική ως προς την υλοποίηση του ή τις δραστηριότητες με τους όρους – προυποθέσεις όταν κατασκευές εντός της κοίτης του ρέματος είναι Νόμιμες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ:

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα