Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στον Ανάλουκα από το ίδρυμα Λασκαρίδη με πολλούς εθελοντές(βιντεο-φωτο)

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στον Ανάλουκα από το ίδρυμα Λασκαρίδη με πολλούς εθελοντές(βιντεο-φωτο)

Από τη Σητεία και την  εξαιρετικά επιβαρυμένη με  ρύπους  παραλία στην περιοχή του  Ανάλουκα, ξεκίνησαν  οι παρεμβάσεις αυτής της περιόδου στην Κρήτη  του Κοινωφελούς  Ιδρύματος  Αθανασίου Λασκαρίδη, που σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας τρέχει ένα σημαντικό, επί του πρακτέου αρχικά,  με τη σύμπραξη  εθελοντών οργανωμένων για τον σκοπό που εξυπηρετούν, αλλά και στο επίπεδο του συμβολισμού  και του μηνύματος.  

 Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος, Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, από το 2015, διευκρίνισε πως  οι δράσεις  που έχουν ξεκινήσει πριν από εφτά χρόνια εντάσσονται στο πρόγραμμα TYCOON του ιδρύματος με σύμμαχο και συμπαραστάτη το  πλοίο Τυφώνας,  72 μέτρων, με πολυμελή ομάδα , ενώ διαθέτει  και δύο φουσκωτά, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στις  απομακρυσμένες και  δυσπρόσιτες παραλίες με αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα.

Εκεί ρίχνει βάρος  κυρίως το Ίδρυμα, μια που στις οργανωμένες παραλίες, υπάρχουν εκείνοι που πρέπει να φροντίζουν τους χώρους.

 

Μεγάλη η προσέλευση των εθελοντών

 

Στην σημερινή παρέμβαση υπήρχε μεγάλη προσέλευση εθελοντών και  χάρη στο μνημόνιο συνεργασίας του Ιδρύματος με το υπουργείο Άμυνας  συμμετείχαν  δυνάμεις από τη Ναυτική Βάση  Κυριαμαδίου    και από την  Αεροπορία της Ζήρου . Εθελοντικά προσέτρεξε ο  Ερυθρός Σταυρός και μαθητές από το  4ο  Δημοτικό  Σχολείο , επαληθεύοντας  την  αναφορά της κ.  Κοσμοπούλου  στην ευαισθητοποίηση των νεότερων γενεών, που όπως  είπε, δεν ξεκινούν από το μηδέν.

Η  συγκεκριμένη περιοχή ,λόγω των ρευμάτων που   «ξεβράζουν» σκουπίδια στην ακτή,  σύντομα θα επιβαρυνθεί και πάλι, αλλά  ότι αφαιρείται με την ανθρώπινη παρέμβαση,   καταγράφεται στα θετικά  .

Με την πρωτοβουλία του ιδρύματος, έχουν καθαριστεί 2.800 ακτές και έχουν συγκεντρωθεί  500 τόνοι σκουπίδια.

Με τους καθαρισμούς, σε ακτές αλλά   και θάλασσες με υποβρύχιες δραστηριότητες, τις δράσεις ευαισθητοποίησης, τη συνεργασία με φορείς,  όπως τώρα με το υπουργείο Άμυνας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση , το Ίδρυμα μεταφέρει το μήνυμα του σε μεγάλα ακροατήρια, για ένα θέμα που, όπως σημείωσε η κ.Κοσμοπούλου, δεν αφορά  την αισθητική μόνο, αφορά την υγεία των οικοσυστημάτων και την υγεία του ανθρώπου, κάτι  που τα τελευταία  χρόνια έχει γίνει εμφανές σε όλους, πλέον.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα