Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜετά από μεγάλες καθυστερήσεις, έγινε σήμερα η αρχή για την πρόσβαση όλων...

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, έγινε σήμερα η αρχή για την πρόσβαση όλων στη θάλασσα, χωρίς αποκλεισμούς(βιντεο-φωτο)

 

 

 

Είναι μεγάλη, πικρή και μπερδεμένη η ιστορία της τοποθέτησης του μηχανήματος που επιτρέπει την πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα  με κινητικά προβλήματα, ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους, και αυτό το ξέρει καλύτερα από όλους  ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης που δικαίως, εμφανίστηκε σήμερα, στην εγκατάσταση και στην πρώτη δοκιμή της κατασκευής, ευχαριστημένος, συνοδευόμενος από δύο αντιδημάρχους, τον Γιάννη Παπαδάκη και την Ελένη Πλατανάκη.

Γιατί, επιτέλους, έγινε μια αρχή που πρέπει να έχει συνέχεια -υπενθυμίζουμε πως υπάρχει πρόβλεψη και έγκριση για Κουρεμένο,  Μακρύ Γιαλό και Κουτσουρά, που όμως ,στην παρούσα φάση, εξαιρούνται.

Σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη

Όπως είπε ο Γιώργος Ζερβάκης, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, που θα ήταν χρήσιμες για την κατανόηση της μεγάλης αργοπορίας, υπάρχει δικαστική διαμάχη σε εξέλιξη. Από ο τι καταλάβαμε αφορά τον Δήμο και τις εταιρίες που κατέθεσαν τις προσφορές, κάτι που συμβαίνει συχνά λόγω του ανταγωνισμού.

Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες που δεν έχουν σημασία στην παρούσα φάση.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ό τι χρειάστηκαν συχνές οχλήσεις για να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να έχουν όλοι πρόσβαση στη θάλασσα (και όχι «ακόμα και τα ΑΜΕΑ», όπως έγραψε, εκ παραδρομής πιστεύουμε, γνωστή σελίδα, που έσπευσε να κάνει διόρθωση μετά τις πρώτες αντιδράσεις και αυτό την τιμά).

Τα αυτονόητα που δεν είναι αυτονόητα

Χρειάστηκε και το προσωπικό ενδιαφέρον του Γιώργου Ζερβάκη-κι αυτό πρέπει να το πούμε.

Δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου έτσι, δηλαδή να μην χρειαζόταν να υπάρξουν πιέσεις και να μην αφήνεται στο προσωπικό ενδιαφέρον, κάτι που είναι κεκτημένο, και ως τέτοιο θα έπρεπε να είναι και αυτονόητο. Ε, δεν είναι.

Επίσης, μια απορία , μια ερώτηση: Προϋπόθεση για την απόκτηση «Γαλάζιας Σημαίας» είναι η παραλία να διαθέτει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Πως δόθηκαν λοιπόν, και φέτος, και πέρυσι και γενικότερα;

ΥΓ. Θα μπορούσε κάποιος να πει (σωστά) πως ο γράφων δίνει ενδιαφέρον στο θέμα, επειδή τον αφορά προσωπικά, κι αν δεν ήταν ΑΜΕΑ, ούτε στα ψιλά δεν θα το περνούσε.

Μπορεί και να έχετε δίκιο. Μην γίνετε  όμως, σαν εμένα. Αν είναι έτσι, αν είμαι έτσι.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα