Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜε  επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ...

Με  επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην Σητεία

 

 

Πραγματοποίηθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 10/2/2023 στην Σητεία, η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου στο Πολύκεντρο Σητείας, με κεντρικό ομιλητή τον Κοκοσάλη Ανδρέα, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Λασιθίου με το ΚΚΕ Συμεωνίδης Σίμο και Δερμιτζάκης Κωστή.

Ο Α.Κοκοσάλης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος, στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, με αφορμή τον δολοφονικό σεισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη του λαού και της νεολαίας μας, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή, προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, με αφορμή τον δολοφονικό σεισμό όπως κι εδώ στη Σητεία την περίοδο της πανδημίας αλλά και της μεγάλης δοκιμασίας της πρόσφατης πλημμύρας και νωρίτερα του μεγάλου σεισμού υπενθυμίζουν σε όλους εμάς ότι υπάρχουν σημαντικά τμήματα εργαζομένων, λαού και νεολαίας που δε συμβιβάζονται με τη φτώχεια και τη μιζέρια, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.»

Το στέλεχος του ΚΚΕ συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η αυτονόητη αυτή προσδοκία δεν πρέπει να σκοντάφτει σε ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς που ασκούνται ειδικά σε αυτή την προεκλογική περίοδο, κύρια από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ(…) Ο λαός μας μια επιλογή έχει: να απορρίψει τους εκβιασμούς αυτούς, να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια τους και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ(…)Σωτήρες και πολιτικοί μεσσίες δεν υπάρχουν(…)Είναι αυτό που από πρώτο χέρι ξέρουν οι Σητειακές και οι Σητειακοί όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πρόσφατη μεγάλη πλημμύρα και νωρίτερα το σεισμό που έπληξαν την περιοχή. Είναι το ίδιο που έκαναν πριν από μια βδομάδα οι Ιεραπετρίτες για να σώσουν το νοσοκομείο τους. Είναι το ίδιο που κάνουν οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Συρίας για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο σε συνθήκες σκληρών δοκιμασιών(…)Είναι το ίδιο που λέει αρκετός κόσμος (μια δημοσκόπηση με επίκεντρο την Κρήτη το μετράει σε 38%) απογοητευμένος από τα κόμματα που ακολουθεί χρόνια τώρα, ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από κανέναν, παρά από τα δικά τους χέρια.»

Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η πείρα που έχει συγκεντρώσει ο λαός ώστε να διαμορφώσει την στάση του απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις: «Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της σύγκρουσης με το άδικο και τη βαρβαρότητα(…) Το πραγματικό δίλημμα που αναδεικνύεται και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι ένα: να μην είναι δυνατή η επόμενη από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημα του. Και αυτό μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών σημαίνει: πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! (…)Καλούμε το λαό της Σητείας  να συμβάλλει στην επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή από την Κρήτη. Άλλωστε το Κόμμα μας έμπρακτα απέδειξε ότι ακόμα και ένας βουλευτής, όταν είναι υποταγμένος στα λαϊκά συμφέροντα μπορεί να γίνει η φωνή των διεκδικήσεων όλων των Κρητικών, όπως αποδείχτηκε κι εδώ στη Σητεία. Για αυτό στους εκβιασμούς των ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με ισχυρό ΚΚΕ, που αποτελεί ασπίδα για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο.»

Στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί των υποψήφιων βουλευτών Λασιθίου του ΚΚΕ, όπου ο Σίμος Συμεωνίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε παραδείγματα για τις συνέπειες της διαχρονική αντιλαϊκής πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων στην περιοχή του Λασιθίου και της Σητείας και χαρακτηριστικά είπε: « Είμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο με πολλά πλεονεκτήματα, για την κάλυψη διατροφικών αναγκών, για την ξεκούραση και αναψυχή, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όλου του ελληνικού λαού και άλλων λαών. Αυτά τα πλεονεκτήματα στον καπιταλισμό γίνονται κατάρα, γίνονται εμπορεύματα που πρέπει να έχεις πολύ χρήμα για να τα απολαύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς τσακίζουν το κορμί τους και το μυαλό τους με μισθούς “ξεφτίλα”, ενώ μαζί με τους συνταξιούχους και τους νέους έρχονται αντιμέτωποι με απαρχαιωμένες, υποστελεχωμένες,ακατάλληλες υποδομές(π.χ. δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία κ.α.) και ταυτόχρονα βιάζεται ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής που υποτάσσεται στα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, της ενέργειας και άλλων κλάδων.(…) Σήμερα, αυτό που έχει ανάγκη ο λαός είναι να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια ενισχύοντας το ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας»

Με την ομιλία του Κωστή Δερμιτζάκη έκλεισε η συγκέντρωση, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Γεραπετρίτικου Λαού για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, τόνισε ότι το συλλαλητήριο της Πέμπτης (2/2) αποτελεί παρακαταθήκη του λαϊκού κινήματος στην Ιεράπετρα και ευρύτερα στο Λασίθι. Τόνισε ότι: «Οι στοχεύσεις αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι να διαλύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να παραχωρήσουν αυτό το κοινωνικό αγαθό στους ιδιωτικούς ομίλους για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Όμως η υγεία δεν είναι εμπόρευμα για να φέρνει κερδοφορία. Η Πολιτεία οφείλει ισότιμα προς όλους να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς διακρίσεις. »

Κλείνοντας τιν χαιρετισμό του ανέλυσε τους λόγους της συμπόρευσής του με το ΚΚΕ στις επερχόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, τονίζοντας: «Το αίσθημα ευθύνης και τιμής να υπερασπιστώ τα δίκαια του λασιθιώτικου λαού μέσα από τις γραμμές του μοναδικού κόμματος που έχει αποδείξει πως παλεύει ώστε ο λαός να γίνει κυρίαρχος και ενορχηστρωτής του μέλλοντός του(..)Η προσωπική μου συμπόρευση με το ΚΚΕ πηγάζει από την  παγιωμένη και αμετακίνητη πεποίθησή μου πως ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΛΑΟΣ, ένας λαός που θα μάχεται, θα παλεύει και θα αντιστρατεύεται τις πολιτικές που τον καταδικάζουν σε ρόλο κομπάρσου και παθητικού αποδέκτη των εξελίξεων. Για να ξαναγυρίσει η ελπίδα, να μείνουν ζωντανά τα όνειρα!»

 

13 Φεβρουαρίου 2023

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα