Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜε  τέσσερις ειδικούς και βοηθητικό  προσωπικό ανοίγει τον Απρίλιο το ΚΔΑΠ ΔΗΜΗΤΡΑ(βιντεο)

Με  τέσσερις ειδικούς και βοηθητικό  προσωπικό ανοίγει τον Απρίλιο το ΚΔΑΠ ΔΗΜΗΤΡΑ(βιντεο)

 

 

 

Την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμητρα, από τις αρχές Απρίλιου όταν και θα υποδεχτεί τους πρώτους δεκαπέντε  ωφελούμενους, εγγυάται ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου που σήμερα  ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη λειτουργίας του ΚΔΑΠ, μια πολύπαθη ιστορία για μια απαραίτητη για την πόλη δομή απασχόλησης και κοινωνικοποίησης ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Λυμπερίου είπε συγκεκριμένα πως ο ΔΟΚΑΣ είχε δεσμεύσει το ποσό της μισθοδοσίας των ανθρώπων που θα εργαστούν στη δομή από τον Οκτώβριο του 2022, κάτι , που όπως είπε, φαίνεται μέσα στον προϋπολογισμό που είναι αναρτημένος, οπότε «θέμα της μισθοδοσίας και όλων των λειτουργικών δεν υφίσταται.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα ψηφίστηκε στην πρώτη ανάγνωση η επιπλέον χρηματοδότηση για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει από την αρχή, γιατί αν δεν ξεκινήσει η δομή και δεν δούμε  τι ανάγκες έχει και ποιες δημιουργούνται, δεν ξέρουμε τι θα χρειαστεί.
Από εκεί και πέρα όμως το κομμάτι της μισθοδοσίας του προσωπικού που θεωρώ ότι είναι το βασικότερο όλων, είναι εξασφαλισμένο .Αν δεν ήταν εξασφαλισμένο, δεν έλεγε το ναι ο ΑΣΕΠ».
Οι ειδικότητες
Η λειτουργία του ΚΔΑΠ, ένα σημαντικό γεγονός, που θα χαροποιήσει πολλούς, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ θα περιλαμβάνει ως προσωπικό:
ΠΕ  Γυμναστή
ΤΕ Εργοθεραπευτή
ΤΕ Λογοθεραπευτή
ΤΕ Κοινωνικό Λειτουργό
Καθαρίστρια
Φροντιστή-Συνοδό ΑΜΕΑ
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους είναι η  24η Μαρτίου
Οι αιτήσεις θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, είπε ο Κ.Λυμπερίου, «και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην αδικήσουμε κανέναν».
Διάθεση και πρόθεση του ΔΟΚΑΣ είναι να γίνει η προσπάθεια να μεγαλώσει ο αριθμός των δεκαπέντε ατόμων που ωφελούνται.
Το ΚΔΑΠ  Δήμητρα θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα