Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

ΜΗΤΕΡΑ. Μία λέξη που εμπεριέχει ως έννοια τόσες σημασίες. Η στοργή, η φροντίδα, η αγάπη, η ανιδιοτελής προσφορά, η υπομονή, η θυσία, η ζωή είναι μερικές μόνο από αυτές.

 

Στον εικοστό αιώνα καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μάη ως μια ημέρα παγκόσμιας εορτής προς τιμή της μητέρας και της μητρότητας.

 

Μια ημέρα που μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε κάθε μητέρας, τόσο σε εκείνες που γέννησαν, όσο και σε εκείνες που έγιναν «μητέρες της καρδιάς».

 

Η μητρότητα δεν είναι πάντα εύκολη. Ειδικά στη σημερινή εποχή όπου οι γυναίκες εργάζονται, οι μητέρες επιβαρύνονται με πολλαπλούς ρόλους. Απαιτείται, λοιπόν από εμάς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και από την Πολιτεία, να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς υποστήριξης.

 

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προσπαθεί πάντα να συμπαραστέκεται στις μητέρες του Δήμου της Ιεράπετρας. Δημιουργώντας νέες παιδικές χαρές, διοργανώνοντας δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και λειτουργώντας σύγχρονους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ προσφέροντας παράλληλα απαλλαγές από τα τροφεία επιδιώκει έμπρακτα να στηρίζει και να διευκολύνει τις μητέρες στο πολυσύνθετο έργο τους.

 

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!

 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα