Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜ. Γιαννακάκη-Κ.Λυμπερίου: Δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού όλο τον χρόνο στην Σητεία(βιντεο)

Μ. Γιαννακάκη-Κ.Λυμπερίου: Δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού όλο τον χρόνο στην Σητεία(βιντεο)

 

Απολογισμός των Κορναρείων 21 με σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον 

 

Με μια έκθεση αφιερωμένη στο 1821 «δάνειο» από το Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης , που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη περίοδο και για τρεις μήνες στο κοινό της Σητείας από την αίθουσα του  Τεχνοχώρου αρχίζει να υλοποιείται ο βασικός στόχος και προγραμματισμός της Μαρίας Γιαννακάκη, εντεταλμένης συμβούλου για τον Πολιτισμό στον Δήμο Σητείας, και του προέδρου του ΔΟΚΑΣ Κωστή Λυμπερίου , για δράσεις , αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα  σε όλη την διάρκεια  του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι δυο κατεξοχήν υπεύθυνοι για την Πολιτιστική, Κοινωνική, Αθλητική ζωή στην πόλη, με την ευκαιρία του απολογισμού που έκαναν χτες, για τα Κορνάρεια 21, θέλησαν  να δείξουν προς το μέλλον, και βρισκόμαστε σε αναμονή μιας σημαντικής ανακοίνωσης για μια εκδήλωση ,ένα  φεστιβάλ, όπως καταφέραμε να εκμαιεύσουμε τον όρο από την κ. Γιαννακάκη, διεθνούς βεληνεκούς.

Πρόκειται για έναν κύκλο εκδηλώσεων, που θα έχει την μορφή  Φεστιβάλ και για αυτό γίνονται οι συνεννοήσεις με το ΥΠΠΟ και άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να γίνει εφικτό αυτό το δύσκολο εγχείρημα, που θα βάλει την Σητεία σε μια πολύ καλή θέση  στον πολιτιστικό χάρτη.

Αν δεν ανακοινώθηκε χτες κάτι συγκεκριμένο, δεν είναι λόγω κάποιας  μυστικοπάθειας, είναι γιατί τρέχουν επαφές και διαδικασίες ώστε να κλείσει οριστικά αυτή η διοργάνωση με έδρα την Σητεία.

Και εδώ αξίζει να πούμε, πως για την επιτυχία των εκδηλώσεων, τρέχουν πολύ και η Μαρία Γιαννακάκη και ο Κωστής Λυμπερίου, που δεν διστάζουν να καταβάλλουν προσωπικές προσπάθειες, με ταξίδια και επαφές, για να φροντίσουν να είναι όλα έτοιμα και προσεχτικά προετοιμασμένα.

Στα πλαίσια αυτά, έχει  δομηθεί μια καλή σχέση με τον Δήμο Ηρακλείου  και διερευνάται η πιθανότητα παρουσίασης και στην Σητεία παραγωγών του μεγαλύτερου  Δήμου της Κρήτης, κάτι που θα βοηθήσει σε αυτό που είπαμε αρχικά : Ζωντανή καλλιτεχνικά πόλη, όλο τον χρόνο.

Η μεταφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης στον νέο της, χώρο, στο οίκημα που έχει προσφέρει η οικογένεια Δαουράκη και η δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης σε διατηρητέο  κτήριο , συμβάλλουν επίσης στο να γίνει η Πόλη καλλιτεχνικά και πολιτιστικά παρούσα , όλο τον χρόνο.

Η ανάδειξη των δομών του δήμου, είναι στόχος, είπε η κ. Γιαννακάκη.

«Για το Αρκαλοχώρι και τους πληγέντες» 

Η πρώτη  αναφορά, με το ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου ήταν στο Αρκαλοχώρι και τους ανθρώπους του. Ο Κωστής Λυμπερίου, δήλωσε πως Δήμος, εθελοντικές ομάδες, πολίτες, δρουν με προθυμία στην προσπάθεια στήριξης  των πληγέντων με ο τι χρειάζονται

Ενώ στις 17 Οκτωβρίου, με την έναρξη του 5ου Sitia Geopark Trial, θα γίνει έκκληση να φέρουν μαζί τους τρόφιμα αθλητές και όσοι παρακολουθήσουν την διαδρομή. Επίσης, μέρος των εισόδων από τις  συμμετοχές (10 ευρω είναι η κάθε συμμετοχή ) θα διατεθούν στους σεισμοπαθείς.

Την διοργάνωση, φέτος, στηρίζει η ΑΝΕΚ και το ΚΤΕΛ Λασιθίου, για την μεταφορά των αθλητών.

Κορνάρεια 21, ένας απολογισμός χωρίς οικονομικά στοιχεία

Ο κόσμος, ανταποκρίθηκε, στήριξε, αγκάλιασε τις εκδηλώσεις, είπαν οι δυο ομιλητές, εμφανώς ευχαριστημένοι για την επιτυχία και στο εμπορικό του μέρος, παρόλο που δεν  παρουσιάστηκε μια οικονομική κατάσταση εξόδων και εσόδων για κάθε εκδήλωση, κάτι  που θα βοηθούσε να καταλάβουμε τις τάσεις προτίμησης του κοινού της Σητείας, αφενός, αφετέρου αν οι χρηματοδοτήσεις (Περιφέρεια, ΥΠΠΟ, κ.α) είναι επαρκείς ή πρέπει αν διεκδικηθούν μεγαλύτερα ποσά ή ακόμα και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.  Μακάρι να γίνεις κάποια στιγμή.

Το θετικό, είναι πως υπήρξαν πολλοί χορηγοί, που ο Κωστής Λυμπερίου και η Μαρία Γιαννακάκη, ευχαρίστησαν έναν προς έναν, όπως έπρεπε (αναλυτικά, στο βίντεο) , ενώ υπήρξε η πρώτη χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟ όχι ιδιαίτερα μεγάλη,(8 χιλιάδες ευρω ),αλλά είναι σημαντική ως κίνηση.

Υπήρξαν και παρεμβάσεις ανθρώπων όπως Γ. Πλακιωτάκης, ο ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.ά, για να εξασφαλιστούν πόροι, δίπλα στην χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, με την οποία η συνεργασία είναι άψογη, όπως είπε η κ. Γιαννακάκη.

Οι εκδηλώσεις της Στέγης Βιτσέντζος  Κορνάρος

 

Υπήρξε ειδική αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία με την Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος, που το καλοκαίρι είχε πολύπτυχη  δραστηριότητα, με εκδόσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας και γκραβούρας, διαλέξεις, συναυλίες.

Στήριξε επίσης την πολύ σημαντική στιγμή των Κορναρείων, την συναυλία του Γιάννη Πρωτόπαπα, με την ανάγνωση από κλασικό μουσικό σχήμα των μελωδιών του Στρατή Καλογερίδη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα