Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜ. Κατσούλη στον STYLE100: Η Σητεία νιώθει και εκπέμπει πως είναι η...

Μ. Κατσούλη στον STYLE100: Η Σητεία νιώθει και εκπέμπει πως είναι η πόλη του λαδιού(ηχητικό)

Για πρώτη φορά στα εφτά χρόνια του Διεθνούς Διαγωνισμού Λαδιού ATHENA,συμμετείχε όλη η πόλη, λέει στον STYLE100 η διευθύντρια της διοργάνωσης Μαρία Κατσούλη, δίνοντας τα εύσημα στην Σητεία που ξεπέρασε τις προσδοκίες στο διάστημα διεξαγωγής. Για αυτό, ως ανταπόδοση, οι άνθρωποι του ATHENA, θα είναι συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς του Λασιθίου, σε ο τι χρειαστούν, είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και θα δημοσιευτούν στην σελίδα του ATHENA, https://www.athenaoliveoil.gr/el/ στις 22 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η Σητεία και νιώθει πόλη του λαδιού και το μετέφερε σε κριτές και καλεσμένους που το εισέπραξαν, λέει η κ Κατσούλη, που οραματίστηκε, εμπνεύστηκε και υλοποίησε στην συνέχεια με τον πρόεδρο της διοργάνωσης κ. Στεργιάδη αυτήν την διεθνή εκδήλωση, που με τα αυστηρά κριτήρια, το υψηλό κύρος των κριτών απέκτησε αξιοπιστία και μια θέση ισάξια σε ανάλογες εκδηλώσεις από άλλες χώρες.

Αυτές οι ανάλογες εκδηλώσεις, κάποιες μάλιστα από απροσδόκητες, για την παραγωγή λαδιού, χώρες, ώθησαν την κ. Κατσούλη, στο να εμφανίσει στον χάρτη και την Ελλάδα, που μπορεί να φημίζεται για την ιστορία και την παράδοση της στην παραγωγή ελαιολάδου, αλλά απέναντι σε νέες δυνάμεις που μπαίνουν μεθοδικά και με σύστημα, μετά από μελέτη και προεργασία στον ελαιοκομικό κόσμο, θα πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα, δίνοντας μεγάλο βάρος στην λεπτομέρεια.

Η ποιότητα το όπλο στον ανταγωνισμό

Είναι και ένας σκοπός του διαγωνισμού αυτός, λέει η κ. Κατσούλη, αναφέροντας  την  έκθεση ελαιολάδου από όλο το Λασίθι που διοργάνωσε στα πλαίσια του διαγωνισμού το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Οι κριτές δοκίμασαν και έκαναν τις παρατηρήσεις τους στους παραγωγούς.

Όπως λέει η Μαρία Κατσούλη, η ποιότητα ξεκινά από  την βάση, το ελαιόφυτο.. Στη συνεχεία, η όλη διαχείριση θέλει αυστηρή επιτήρηση, επισημαίνει. Σε όλα τα στάδια.

Η Μαρία Κατσούλη τονίζει πως χρειάζεται ενημέρωση, εκπαίδευση μάθηση,  «να ακούμε κάποιον που ξέρει. Την παράδοση τη σέβομαι, πρέπει να την συνδυάσουμε με την  τεχνογνωσία και την έρευνα.

Ο ανταγωνισμός  είναι σκληρός, ο τρόπος  για να ανταπεξέλθουμε είναι η ποιότητα».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα