Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΝίκος Καραμανωλάκης Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Δήμου Σητείας: Σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού

Νίκος Καραμανωλάκης Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Δήμου Σητείας: Σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού

Προς

Περιφερειάρχη Κρήτης

Σταύρο Αρναουτάκη

Θέμα: Σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού Αξιότιμε Κε Περιφερειάρχη Όπως γνωρίζετε, χρόνιο-και δίκαιο- αίτημα της τοπικής κοινωνίας του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού αποτελεί η σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου.

Η σύστασή του αποφασίστηκε αρχικά το 2011 με κοινή υπουργική απόφαση

(Λομβέρδου-Ντόλιου-Σαχινίδη) αλλά και το 2013

(Γεωργιάδη-Σταϊκούρα-Μητσοτάκη) οπότε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του από το 2014, σε οικόπεδο το οποίο αποτελεί κληροδότημα της οικογένειας Ν. Χατζάκη υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά γι΄αυτό το σκοπό. Η οικοδομική άδεια έχει καταληκτική ημερομηνία 31-12-2022. Το έργο είναι προϋπολογισμού 850.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξεταστήρια, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας κ.α. και θα αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Γ.Ν.-Κ.Υ.

Σητείας.

Κε Περιφερειάρχη

Τη σύστασή του Πολυδύναμου Ιατρείου του Μακρύ Γιαλού  ενέκριναν δύο κυβερνήσεις, έχει παρθεί διυπουργική απόφαση την οποία έχει συνυπογράψει ο νυν πρωθυπουργός, έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται και έχει κοστολογηθεί. Αφορά μια περιοχή με πληθυσμό γύρω στις 5.000 μόνιμους κατοίκους -που εποχιακά πολλαπλασιάζεται-και με τεράστια προοπτική ανάπτυξης. Το έργο έχει βαλτώσει και κινδυνεύει να χαθεί αφού η οικοδομική άδεια εκπνέει το 2022. Την αγωνία τους για το έργο εξέφρασαν η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας σε πρόσφατη συνεδρίασή του(23/4/2021).

Κε Περιφερειάρχη

Έχετε δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι  στόχος σας είναι η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί μας και για το σκοπό αυτό έχετε ήδη διαθέσει  15 εκατομμύρια ευρώ και πλέον από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης αλλά και ιδίους πόρους για διάφορες δράσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξετε την ίδια ευαισθησία και για την περιοχή αυτή, του Μακρύ Γιαλού, που κάποτε ήταν ανεξάρτητος δήμος και θα διορθώσετε το έλλειμα σε θέματα υγείας που καταγράφεται (η περιοχή εξυπηρετείται από αγροτικό ιατρό μια η δυο φορές την εβδομάδα!!) και θα εντάξετε την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γιαλού σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

Σητεία

26/5/2021

 

Νίκος Καραμανωλάκης

 

Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας Δήμου Σητείας

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα