Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΝίκος Καραμανωλάκης: Στροφή 180 μοίρες

Νίκος Καραμανωλάκης: Στροφή 180 μοίρες

Στροφή 180 μοίρες

Αλήθεια, γιατί ζήτησε ο Δήμαρχος από το  Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει τη σύμβαση για τη κατασκευή του Ηλιοθερμικού στις πλαγιές της Αγίας Τριάδας; Μήπως γιατί ενέχει κινδύνους και για αυτό δεν υπάρχει παρόμοιο έργο στην ελληνική επικράτεια; Μήπως γιατί δεν έχει την έγκριση της Περιφέρειας αφού όπως αναφέρεται σε απόφασή της, “τα έργα αυτά ταιριάζουν μόνο σε ερήμους”; Μήπως γιατί αυτά τα έργα τα απαγορεύει το νέο χωροταξικό Κρήτης;

(σημείωση: για αυτό το λόγο οι περισσότεροι υποψήφιοι επενδυτές έτρεξαν και κατέθεσαν αίτηση αδειοδότησης πριν την έγκριση του νέου χωροταξικού, πριν δηλαδή το 2017) Μήπως τελικά δεν το θέλει ο Δήμαρχος το ηλιοθερμικό; Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή για όλους αυτούς που ονειρεύονται ένα τόπο με άλλο προσανατολισμό. Που πιστεύουν ότι τα ηλιοθερμικά δυσφημούν το τόπο και δυναμιτίζουν αυτό το όνειρο.

Ενώ λοιπόν υπέγραψε τη φράση που εγώ του υπέδειξα (έχει δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο) ότι “η φέρουσα ικανότητα που αφορά την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έχει εξαντληθεί και άρα ο Δήμος μας θεωρείται κορεσμένος και κατά συνέπεια δεν θα επιτραπεί η άναρχη χωροθέτηση ΑΠΕ και θα υπάρξει ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ που επιπλέον ορίζει ότι τα ηλιοθερμικά δεν έχουν θέση στη Κρήτη” με το που ανέλαβε, έκανε στροφή 180 μοίρες και ξέχασε συμφωνίες και υπογραφές.

Όμως το κείμενο αυτό που υπέγραψε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για μένα αφού

ουσιαστικά συμπεριελάμβανε τις  προγραμματικές θέσεις- εν περιλήψει- αλλά και τις κόκκινες γραμμές της παράταξής μου.

Έτσι με το που ανέλαβε ο Δήμαρχος και ενώ το ζητούσα επιμόνως, αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα που αφορά τα ηλιοθερμικά  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρνήθηκε να καταγγείλει τότε τη σύμβαση, ως όφειλε.  Προτίμησε να προδώσει την υπογραφή του και να αθετήσει τη συμφωνία που υπέγραψε. Έτσι λοιπόν, ξαφνικά, δυο χρόνια μετά, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει τη σύμβαση ξέρετε γιατί;  Γιατί δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, γιατί δεν πληρώνουν τα ανταποδοτικά. Άρα λοιπόν το γνωστό ”όλα χωράνε”  έγινε τώρα “όλα χωράνε αρκεί να πέφτει το χρήμα”.

Νίκος Καραμανωλάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα