Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΝίκος Κουρουπάκης : Θέλουμε ισχυρότερο ποσοστό για να γίνει το  ΠΑΣΟΚ ανάχωμα...

Νίκος Κουρουπάκης : Θέλουμε ισχυρότερο ποσοστό για να γίνει το  ΠΑΣΟΚ ανάχωμα στις πολιτικές της ΝΔ(ηχητικό)

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

«Έχουμε αποδείξει ως ΠΑΣΟΚ και εγώ  προσωπικά,  από τις διάφορες θέσεις που έχω υπηρετήσει ότι δεν είμαστε από τους ανθρώπους που μεταβάλλουμε άποψη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι  ένα ζήτημα αξιοπιστίας που πρέπει ο ελληνικός λαός να κατανοήσει . Έχουμε την απαιτούμενη αξιοπιστία προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτά που λέμε» μας λέει υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ Νίκος Κουρουπάκης, σημειώνοντας πως σκοπός του  ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ  στις εκλογές της  25 Ιουνίου  είναι να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις του και «η  προσπάθεια που κάνουμε είναι απέναντι στην πιθανή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως λέει, «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα νέος αρχηγός ο οποίος πιστεύει αυτά τα οποία λέει και πρέπει πραγματικά να τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό προκειμένου να επιβάλει κάποιες πολιτικές που θα ανακουφίσουν και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη»

Μιλώντας στον  STYLE100 ο Νίκος Κουρουπάκης εκτιμά πως «το κόμμα πήγε καλά, ο σκοπός επετεύχθη , μπορέσαμε να πάρουμε μία έδρα .Στο παρελθόν όλες οι μεταρρυθμίσεις που γίνανε και οδήγησαν σε μια αντικειμενικοποίηση της πολιτικής ζωής και των πολιτών είναι πολιτικές ΠΑΣΟΚ».

Οι πολίτες πρέπει να προβληματιστούν, μας λέει, πριν την κάλπη.

«Έχουμε βάλει διάφορα ζητήματα, όπως  το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το τελευταίο  νομοσχέδιο, πριν κλείσει η βουλή δείχνει καθαρά ποιες είναι οι προθέσεις και ποια είναι η επιλογή. Είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας η οποία θα πλήξει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες που ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά. Είμαστε οι δεύτεροι σε ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά πρέπει να διορθωθούν και δεν μπορεί να τα διορθώσει η Νέα Δημοκρατία . Το τελευταίο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, είναι μια κερκόπορτα η οποία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της υγείας . Αυτό είναι φανερό .Τι έκανε λοιπόν, τέσσερα  ολόκληρα χρόνια η Ν.Δ. Άφησε ένα σύστημα να καταρρεύσει, να καταστραφεί για να έρθει μετά να λέει ότι θα το φτιάξει. Ποιος μπορεί να πιστέψει, τι αξιοπιστία μπορεί να υπάρχει σε αυτό».

Θέλουν νεοφιλελεύθερο σύνταγμα

«Ο κύριος  Μητσοτάκης επιδιώκει να πάρει παντοδυναμία, δηλαδή να πάρει 180 βουλευτές προκειμένου να μπορεί να κάνει τροποποίηση του συντάγματος.

Αν  γίνει ένα νέο φιλελεύθερο σύνταγμα το οποίο θα απελευθερώνει τα πάντα,  δώσει τα πάντα στην ιδιωτική οικονομία, που αυτό είναι το πιστεύω της νεοφιλελεύθερης ΝΔ, αυτό θα είναι ολέθριο για τους μη προνομιούχους και τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να έχει ένα ισχυρό ποσοστό προκειμένου να είναι ένα ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές ,να μπορεί δηλαδή να βάζει στο τραπέζι ζητήματα που έχουν να κάνουν με το δημογραφικό, που έχουν να κάνουν με την κοινωνική κατοικία ,που έχουν να κάνουν με τους μισθούς και τις συντάξεις  όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ουσιαστικά αυτή την ώρα δεν αντιμετωπίζονται σωστά και έχουμε προβλήματα.

Οι προθέσεις έχουν φανεί από  το ποιες είναι  οι προτεραιότητες για το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το εθνικό σύστημα υγείας 4% του συνολικού ποσού το οποίο στην ουσία είναι 2%. Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να πάει στο 10% προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την κάλυψη των κενών θέσεων και με τη μισθοδοσία και με την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν υπήρξαν οι απαιτούμενες επενδύσεις, ούτε προβλέπονται, προκειμένου να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο να είναι για όλο τον κόσμο και να είναι με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να  πρέπει να απευθυνθούμε στον κ. Πλακιωτάκη για να κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο για να κάνει μια εγχείρηση κήλης. Αυτά είναι απαράδεκτα».

Μετά τις εκλογές τα  ζητήματα που αφορούν τη τοπική αυτοδιοίκηση

«Είναι ενεργός πολίτης, τώρα έχουμε τις εκλογές της 25 του Ιούνη ,είναι μια εκλογική μάχη που σας είπα πολύ σημαντική και χρήσιμη θέλουμε να ενισχύσουμε το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μπορέσει αφενός να διατηρήσει την έδρα που πήρε αφετέρου να αυξήσει δυνατότητες επιρροής. Επομένως τα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα νομίζω μπορούμε να τα συζητήσουμε πια», μας απαντά ο Νίκος Κουρουπακης στην ερώτηση αν εξακολουθεί να  τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση, ή στρέφεται στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ρωτήσαμε και για την πρόταση συνεργασίας που υπήρξε από την παράταξη Ζερβάκη. Αν δηλαδή, αφορούσε το σύνολο της παράταξης Κουρουπάκη: «Δεν νομίζω ,εμείς απλώς δώσαμε το στίγμα σαν παράταξη , ότι θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας διαφορετικής δημοτικής ομάδας με διαφορετική λειτουργία και διαφορετικά σχέδια».

Για το ενδεχόμενο κοινού υποψηφίου από την αντιπολίτευση: «Μην  παρεξηγηθεί, εμείς δεν στρεφόμαστε ενάντια στον κύριο Ζερβάκη , δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα .

Αυτά που εμείς βάζουμε  στο τραπέζι είναι η πορεία της περιοχής και ζητήματα που αφορούν γενικότερα το σχεδιασμό, τον τρόπο λειτουργίας κλπ . Αυτά μας ενδιαφέρουν κι όχι  αν θα ναι ένας δύο ή τρεις οι υποψήφιοι»

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα