Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑ Νίκος Μεραμβελλιωτάκης, μια παρακαταθήκη για την πόλη και τους δημότες και ένα...

 Νίκος Μεραμβελλιωτάκης, μια παρακαταθήκη για την πόλη και τους δημότες και ένα «αντίο»

 

Αν μιλήσουμε με νομικούς όρους όπως ταιριάζει σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά για παρακαταθήκη που αφήνει ο «θεματοφύλακας», Νίκος Μεραμβελλιωτάκης είκοσι πέντε χρόνια τώρα, μια παρακαταθήκη στην πόλη και στους δημότες από την προσφορά του με την παρουσία του στα κοινά.

Με τη γλώσσα της ειλικρίνειας που για αυτό είναι άμεση και βαριά συναισθηματική, αποτιμά την παρουσία του στα κοινά, για να πει ένα «αντίο» σε αυτά, για να παραδώσει στους νεότερους όπως λέει.

Με τον «αποχαιρετισμό- ευχαριστήριο» του, ο Νίκoς Μεραμβελλιωτάκης δεν απευθύνει έναν τυπικό λόγο, γιατί «έτσι πρέπει», αλλά αφήνει το συναίσθημα και την ευθύνη να πρωταγωνιστούν και όταν συναντιούνται σε αυτό το μεστό, «σοφό», κείμενο ,δεν μπορείς παρά να σταθείς με σεβασμό απέναντι σε αυτήν την αξία και να ακούσεις προσεχτικά αυτά που έχει να σου πει. Γιατί έχουν σημασία.

.Ολόκληρο το εξαιρετικό κείμενο του Νίκου Μεραμβελλιωτάκη:

 

Αποχαιρετισμός-  Ευχαριστήριο

Αποχαιρετισμός μιας εικοσιπενταετούς περίπου ενασχόλησής μου με τα δημοτικά δρώμενα του δήμου Σητείας και έκφραση ευχαριστίας για τις υπέροχες στιγμές που μου χάρισε η δραστηριότητά μου αυτή διαμέσου των γνωριμιών και συνεργασιών που ανέπτυξα και βίωσα όλο αυτό το διάστημα.

Στην κονίστρα της ζωής, ο χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος.

Κάποτε αρχίζει να σώνεται κάνοντας σινιάλο να παραμερίσουμε, δίνοντας πλέον την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες να μπουν  στον πολιτικό στίβο για να δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους τους δικούς τους αγώνες εναρμονισμένους στη νέα τάξη πραγμάτων των κοινωνιών για την προκοπή και πρόοδο της κοινωνίας που ζούμε, για το καλό της οποίας όλοι ανεξαιρέτως πρέπει καθημερινά να αγωνιζόμαστε και αφειδώλευτα να αφιερώνουμε κάθε μας ικμάδα, αφού κάθε πρόοδος και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου συνεπάγεται και τη δική μας προκοπή.

Αυτό το σινιάλο του χρόνου για να πω ένα αντίο από δραστηριότητες, ενασχολήσεις που, μέχρι χτες, γέμιζαν με ψυχική  εφορία ολόκληρο το είναι μας, έχει μια γεύση στυφή που φέρνει πίκρα και κάνει τα μάτια μας να υγραίνονται για τον αποχαιρετισμό.

Όμως αυτή  είναι νομοτελειακά η  πορεία μας εδώ στη γη που η παραδοχή της φέρνει αναπόφευκτα την ψυχική μας γαλήνη   και ηρεμία που πλέον χρειαζόμαστε.

Αυτή στοχαστικής μου λογισμοί είναι το προοίμιο της επιστολής που θέλω να απευθύνω σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο (Δήμαρχο, Προέδρο Δ.Σ και δημοτικούς συμβούλους) και να καταστήσουν γνωστά σε όλους σας και στο Σητειακό λαό που επί είκοσι τέσσερα  χρόνια(έξι τετραετίες) με τιμούσε με την ψήφο του και με εξέλεγε δημοτικό σύμβουλο του δήμου μας- και θέλω να πιστεύω ότι τίμησα την εμπιστοσύνη τους και υπηρετήσατε ανοιχτά τις θέσεις μου χωρίς αντιπαραθέσεις για εντυπωσιασμό, αλλά εστιάζοντας στον λόγο και τις ενέργειές μου σε ότι υπηρετούσε το πραγματικό συμφέρον του δήμου και των πολιτών του, το οποίο συμφέρον πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι όλοι οι αιρετοί επιδιώκουν, οι δε αντιπαραθέσεις και εντάσεις έχουν να κάνουν με τη διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων σε πλαίσια όμως απολύτως επιτρεπτά. Και αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω κατά χρονική σειρά τους δημάρχους με τους οποίους κατά καιρούς συνυπήρξα στο Δημοτικό Συμβούλιο ,τον Νίκο Πετράκη και τον Νίκο Κουρουπάκη, εύχομαι σε όλους όσους επιδιώκετε την εκλογή σας στο νέο δημοτικό συμβούλια, καλή επιτυχία, στον δε σημερινό δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, με τον οποίο συνεργάστηκα αρμονικότητα και ως απλός σύμβουλος στην αντιπολίτευση, αλλά και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την προηγούμενη διετία, μετά από πρόταση του εκλέχτηκα στη θέση αυτή  και στη συνέχεια ως απλός δημοτικός σύμβουλος, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία για να συνεχίσει, όπως και μέχρι σήμερα να μοχθεί για την προκοπή του δήμου μας και για την ολοκλήρωση κάθε οράματος του, που κάνει πιο όμορφη και λειτουργικό αυτό τον ευλογημένο τόπο και τους κατοίκους του και για τους επισκέπτες του και όλοι μαζί είναι οι νεοεκλεγέντες  στο δημοτικό συμβούλιο με αγαστή συνεργασία και συμπόνια να δώσετε τις μάχες για την επίτευξη κάθε τι ωραίου και καλού για τη Σητεία μας που τόσο πολύ αξίζει, στους δε συνδημότες μου, κάθε χαρά ευτυχία και προκοπή.

Σητεία 20/09/2023

Νίκος Μεραμβελλιωτάκης,

Δημοτικός Σύμβουλος.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα