Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΝατάσσα Πλακάκη για την προσφορά- στήριξη του Νοσοκομείου από την οικογένεια της:...

Νατάσσα Πλακάκη για την προσφορά- στήριξη του Νοσοκομείου από την οικογένεια της: Να είμαστε όλοι κοντά και να προλαβαίνουμε τα προβλήματα πριν «σκάσουν»

Ήσυχα και αθόρυβα, δρομολογήθηκε από την οικογένεια Γ.Β Πλακάκη η γενναιόδωρη προσφορά-στήριξη στο νοσοκομείο, με την απόφαση να προσφέρει χρηματικό ποσό μέσω του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, ώστε οι γιατροί που αποφασίσουν να έρθουν στη Σητεία να καλύψουν μέρος της  δαπάνης της στέγασης τους εδώ .

Ήδη από την πρώτη συγκέντρωση για το νοσοκομείο, η οικογένεια ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου και ενημέρωσε για τις προθέσεις της .

Να σημειώσουμε εδώ αυτό που μας είπε η Νατάσσα Πλακάκη και έχει ειδικό βάρος

 « Ήταν κάτι που ήταν αποφασισμένο ενώ ήταν ο πατέρας μου εν ζωή και ήταν απόλυτα σύμφωνος, σαν μέρος της φιλοσοφίας  “βάζω πλάτη όπως μπορώ”».

Η Νατάσα Πλακάκη ,δεν θέλει να δώσει διάσταση στο θέμα, δεν λειτουργεί με όρους επικοινωνίας αλλά με όρους ουσίας .

Κι αν κατάφερα να έχω κάποιες σκέψεις και απόψεις της σήμερα είναι γιατί με τιμά με τη φιλία και την εμπιστοσύνη της .

Μου λέει: «Μακάρι να μη χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα ως κοινωνία και να λειτουργούσαν όλα ρολόι.

Ήταν  κάτι που το είχαμε πει και προφορικά στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου όταν έγινε  πρώτη κινητοποίηση στο σιντριβάνι μπροστά στη διαφαινόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Σε μια βάση δικαιοσύνης, αυτό είναι άδικο για όλους όσους ήρθαν και πλήρωσαν την στέγη τους και ίσως θα ήταν καλύτερα για το σύλλογο και για την τοπική κοινωνία να λύσει το ζήτημα της στέγης για τους γιατρούς που φτάνουν εδώ, που ομολογουμένως δεν είναι καλά πληρωμένοι.

Πάλι σε μια βάση δικαιοσύνης, δεν γίνεται να σπουδάζεις 12 χρόνια και να πληρώνεσαι οσο και αυτός που σπούδασε 4.

Αλλά, μπροστά στο δεν έχω ένα  γιατρό ή ένα παθολόγο … πρέπει να λάβεις μέτρα.

 Και αν θες και κάτι τελευταίο ως σκέψη: Όσο καλή ασφάλεια υγείας και να πληρώνεις και ένα  σούπερ πούμα για παράδειγμα, να είναι σε επιφυλακή για να σε παραλάβει, ότι και αν συμβεί, τις πρώτες στιγμές, την πρώτη ώρα στο νοσοκομείο της Σητείας θα καταλήξεις.

 Αυτό είναι το αποκούμπι μας αλλά και το θάρρος μας να ζούμε σε μια περιοχή σχεδόν απομονωμένη..

 Πρέπει να απαιτούμε ένα πλήρες νοσοκομείο τουλάχιστον στις βασικές για την ζωή μας, ειδικότητες,  με καλές υπηρεσίες υγείας. Όχι άλλους πεταμένους αξονικούς τομογράφους, όχι παρατημένα μηχανήματα.

Να είμαστε όλοι κοντά και να προλαμβάνουμε τα προβλήματα πριν αυτά σκάσουν και πισωγυρίζουμε…»

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

(φωτογραφία αρχείου )

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα