Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΝ. Κουρουπάκης στον STYLE100: Αν υπάρξει πρόταση για υποψηφιότητα μου από το...

Ν. Κουρουπάκης στον STYLE100: Αν υπάρξει πρόταση για υποψηφιότητα μου από το ΚΙΝΑΛ θα αξιολογηθεί από τους πολίτες και την παράταξη(ηχητικό)

  • Ν. Κουρουπάκης στον STYLE100: Η συμμετοχή μου στα κοινά είναι πάντα πολιτική

  • «Συμφωνώ απόλυτα με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη  για αναδιοργάνωση και επανασύσταση  του πολιτικού φορέα»

  • «Δεν μπαίνουν με ένταση ζητήματα από την δημοτική αρχή, γιατί έχει φοβίες απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ στην οποία πρόσκειται».

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως είχα ταχθεί υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ένα πρόσωπο που έχει ιστορία στον χώρο του Κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας .

 Πιστεύω ο τι χρειάζεται κάτι καινούργιο όσον αφορά την πολιτική σκηνή. Αυτά που έλεγε και αυτά που πιστεύει τουλάχιστον  εμένα με εκφράζουν.

Θεωρώ ο τι πρέπει να συμμετέχουμε και φυσικά να μην κρυβόμαστε γύρω από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό το «ξέρεις , εγώ δεν είμαι με κανέναν» κλπ είναι αρκετά εγωιστικό, αλαζονικό και δεν νομίζω ο τι προσφέρει. Διότι γνωρίζουμε καλά ότι τα πολιτικά κόμματα είναι το βάθρο της δημοκρατίας. Είναι το άλφα και το ωμέγα. Αν δεν λειτουργούν τα κόμματα δεν λειτουργεί και η δημοκρατία.

Η κρίση η οικονομική αλλά και γενικότερα οι κρίσεις που μας έχουν βρει στο παρελθόν, έχουν να κάνουν και με τις κρίσεις στα κόμματα», λέει ο Νίκος Κουρουπάκης σε μια συζήτηση στον STYLE100 και την εκπομπή «Τελεία», που επιχείρησε να αποτυπώσει τις απόψεις, τις θέσεις και τις προθέσεις ενός ανθρώπου με σταθερή και στιβαρή παρουσία και προσφορά , κάτι που, παρά τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις , στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής του παρουσίας, είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Αναμφισβήτητη είναι και η επιλογή μιας αμιγώς πολιτικής  παρουσίας στα κοινά, με ανοιχτά χαρτιά και καθαρή ταυτότητα και για αυτό τέθηκε η ερώτηση για την πιθανότητα παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή, με υποψηφιότητα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Καθαρή η απάντηση.

«Το κοινοβούλιο είναι ένα θεσμός  που εκφράζει τους πολίτες . Πιστεύω πως μπορώ να εκπροσωπήσω τους πολίτες και στο κοινοβούλιο και στην Περιφέρεια και παντού, πιστεύω  πως έχω αποκτήσει  την απαιτούμενη πείρα για να μπορέσω να  το κάνω» .

Αυτό όμως με την προϋπόθεση πως, αν υπάρξει τέτοια πρόταση, «προφανώς  θα αξιολογηθεί από τους συνεργάτες,  τους πολίτες και όχι μόνο με την προσωπική μου γνώμη»

«Πρέπει να έχουμε άποψη, πρέπει να προσπαθούμε»

Όπως λέει, «η  συμμετοχή μου στα κοινά ήταν πάντοτε  πολιτική . Και όταν ήμουν δήμαρχος δεν νομίζω να έκρυψα ποτέ τις πολιτικές μου απόψεις.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι αντίπαλοι μου κατά καιρούς , βάζοντας ταμπέλες, δημιουργώντας προβλήματα .

 Είχα υποστεί πολεμική και από  ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου, με σκεπτικά διάφορα, ο τι πρέπει να τον  βγάλουμε από τη μέση επειδή ενοχλεί.

Εγώ μιλάω καθαρά. Δεν υποκρίνομαι και λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Αν είναι κάτι που συμφέρει το σύνολο των πολιτών το λέω. Αναλαμβάνω και την ευθύνη, δεν κρύβομαι. Ίσως αυτό να είναι μειονέκτημα. Σε δημοτικές αναμετρήσεις που είχαν γίνει, οι πολιτικές αρχές και αξίες εναντίον λαϊκισμού και πελατειακών σχέσεων , σημειώσατε δύο.

Δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Θεωρώ ότι κάνουμε το σωστό, πρέπει να έχουμε άποψη, πρέπει  να προσπαθούμε.

 Γιατί αυτός είναι ένας ρόλος που έχουν και οι εκπρόσωποι .Της  καθοδήγησης, μέσα από απόψεις και θέσεις .

Εχουν υποχρέωση αυτοί που είναι στις ηγεσίες να βλέπουν μπροστά, να δημιουργούν προϋποθέσεις,  να κάνουν προγράμματα, και φυσικά να υπηρετούν τον κόσμο. Από αυτό κρίνονται. Για αυτό και στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.  Αν κάποιος, δεν πάει καλά τον αλλάζεις. Και εμείς πιθανόν, εφόσον ο κόσμος μας άλλαξε δυο τρεις φορές κάποια λάθη κάναμε. Θέλω να πιστεύω ότι η ιστορία κρίνει τελικώς το αποτέλεσμα και νομίζω, τουλάχιστον σε ό τι με αφορά είναι θετικό. Ετσι τουλάχιστον το εισπράττω».

Χρειάζεται μια μεγάλη τομή»

«Εχω ασκήσει αυστηρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ  και πριν  στο  ΠΑΣΟΚ», λέει, εστιάζοντας  στο  σύστημα πελατειακών σχέσεων που αποτελεί « την μεγάλη παθογένεια της χώρας».

 «Αυτό έχει δημιουργήσει όλα τα προβλήματα, και δυστυχώς βλέπω πως ακόμα και σήμερα ακολουθείται αυτή η πολιτική.

 Έχει καλλιεργηθεί στον κόσμο αυτή η νοοτροπία από αιρετούς δυστυχώς, επομένως ο καθένας έχει μια δική του προσέγγιση γύρω από τα πολιτικά ζητήματα,  που δεν έχει να κάνει με την ουσία της πολιτικής, με το τι συμφέρει την χώρα ή τι συμφέρει το σύνολο των  πολιτών , αλλά ενδιαφέρεται ο καθένας για το εαυτό του. Με αποτέλεσμα να έχουμε δυστυχώς πολλά προβλήματα.

Ποτέ δεν πίστευα  και ποτέ  δεν υπηρέτησα μια τέτοια λογική.

Πιστεύω ο τι χρειάζονται απόψεις και αξίες να υπηρετούνται για το σύνολο των πολιτών και όχι να αξιοποιούνται κάθε φορά τα πόστα, τα διάφορα πόστα είτε είναι δήμαρχος, είτε είναι βουλευτής είτε οτιδήποτε άλλο,   προκειμένου να πιέζει τους πολίτες με τρόπο που δεν είναι πολιτικός.

Πιστεύω  ο τι χρειάζεται μια μεγάλη  τομή όσον αφορά τα πολιτικά μας πράγματα για αυτό και συμφωνώ απόλυτα με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη ,που μιλάει για αναδιοργάνωση και επανασύσταση ουσιαστικά του πολιτικού φορέα».

«Στηρίζω το πλαίσιο αρχών του Νίκου Ανδρουλάκη»

Η νέα πορεία του ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη τέθηκε ως ερώτηση και ο Νίκος Κουρουπάκης, έθεσε την διαφαινόμενη ανάκαμψη μέσα στο πολιτικό πλαίσιο, αναφέροντας  την κρίση των κομμάτων , τον παράγοντα ενεργοποίησης των ψηφοφόρων :

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πολιτικά κόμματα , ακόμα και εδώ στην πόλη μας, δεν λειτουργούν. Τύποις υπάρχουν κάποια όργανα, επί της ουσίας όμως δεν υπάρχει συζήτηση, δεν υπάρχει πολιτική άποψη και απλώς υπάρχει συστράτευση πίσω από πρόσωπα. 

Αυτό είναι λάθος. Πρέπει αν είμαστε υπέρ των  πολιτικών απόψεων, υπέρ των αξιών, υπέρ θέσεων τέτοιων που βοηθούν την χώρα. Ο  Ανδρουλάκης έχει θέσει ένα πλαίσιο σωστό κατά τη γνώμη μου και εγώ θεωρητικά ,το στηρίζω.

Το βασικό είναι οι απόψεις, οι θέσεις και βέβαια η πολιτική ιστορία του καθενός. Χρειάζονται πρόσωπα που να πιστεύουν σε αυτές τις αρχές . Δεν μπορεί να προκύψει κάποιος από τον σωλήνα. Χρειάζεται να υπάρξει πολιτική και όχι προσωπική πολιτική. 

Τώρα αν αυτό πετύχει ή δεν πετύχει εξαρτάται φυσικά και από τον κόσμο. Αυτοί οι 270 χιλιάδες κόσμου που ψήφισε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί . Αν ψήφισε απλώς και δεν συμμετέχει ,δεν λέει την άποψη του, σιγά σιγά θα εκφυλιστεί αυτή η προσπάθεια και δεν θα έχει το αποτέλεσμα που πρέπει να έχει».

Πρόωρη η συζήτηση για υποψηφιότητες  στις αυτοδιοικητικές εκλογές

 Με αφορμή τον ορισμό του Μανώλη Τσιφετάκη , με ομόφωνη απόφαση της δημοτικής παράταξης, ως «θεσμικό» αντικαταστάτη  του επικεφαλής σε περίπτωση απουσίας του, αλλά και προηγούμενη συζήτηση με τον δημοτικό σύμβουλο στον STYLE100, ο Νίκος Κουρουπάκης ρωτήθηκε αν είναι σωστή η εικασία πως ο κ. Τσιφετάκης θα είναι ο υποψήφιος από την παράταξη για το δημαρχιακό αξίωμα.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά πρόωρο. Δυο χρόνια πριν, δεν μιλάμε για υποψηφιότητες. Μιλάμε για πολιτική δράση, για συμμετοχή, για προτάσεις και θέσεις. Σε αυτά όλα ο Μανώλης είναι μέσα. Σαν διευθυντής του Γενικού Λυκείου είναι πολύ καλός και στον δήμο και παλιότερα που ήταν αντιδήμαρχος. Εχει την απαιτούμενη  εμπειρία  στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν θα έρθει αυτή η ώρα, θα αποφασίσουμε συλλογικά».

Τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτική 

Πολιτικός είναι ο τρόπος που θα πετύχεις κάποια πράγματα  στην τοπική αυτοδιοίκηση ,και πρέπει να  έχεις την πολιτική υποδομή  λέει ο Νίκος Κουρουπάκης, εκφράζοντας την αντίθεση του με την άποψη πως ο Δήμος  δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Εχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε κατά καιρούς αιτήματα της τοπικής κοινωνίας αναφέρει. «Το όραμα του αεροδρομίου να μπορούμε να καθόμαστε κοντά στην θάλασσα χωρίς ανα μυρίζει, την διασύνδεση των δύο λιμενοβραχιόνων, την επέκταση του λιμανιού και άλλα. Δουλέψαμε συντεταγμένα, ιεραρχημένα, με προτεραιότητες και με σωστές κινήσεις

Αν  διακυβεύεται  τώρα η ανάπτυξη της περιοχής  του Παλαικάστρου είναι πολιτικό ζήτημα, είναι  κυβερνητικές αποφάσεις. Εκεί  εκφράσαμε αντίθετη θέση»..

Ο Νίκος Κουρουπάκης αναφέρεται με έμφαση στο Νοσοκομείο Σητείας, στην ανάγκη να αποκτήσει το αυτοδιοίκητο και να στελεχωθεί .

Ένα ακόμα ζήτημα που , όπως λέει, «δεν  μπαίνει με ένταση  από την δημοτική αρχή διότι βλέπω πως έχει κάποιες φοβίες σε σχέση με την κυβέρνηση , δεδομένου ο τι όλη η ομάδα του κυρίου Ζερβάκη είναι ΝΔ»

«Δεν μπορεί ο   Δήμαρχος να  αγνοεί το  62% των πολιτών»

Ο καθένας ερμηνεύει τον όρο ανάπτυξη , διαφορετικά και εξαρτάται ποια θα είναι η επιλογή, λέει, με κριτική στην δημοτική αρχή που  περιορίζεται σε επιμέρους ζητήματα και όχι μια συνολική πολιτική προσέλευσης επενδυτών που θα δημιουργήσουν απασχόληση, πλούτο.

Σταχυολογούμε τις απόψεις Κουρουπάκη για τη ανάπτυξη, περιληπτικά:

Πρέπει να υπάρξει δράση από τη δημοτική,αρχή να δημιουργήσει υποδομές , με κυρίαρχο ρόλο στο λιμάνι και  το αεροδρόμιο.

Το λιμάνι, χρειάζεται υποδομές .Δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις .

Τα σχέδια πόλης.

Το κυρίαρχο είναι το θέμα του αεροδρομίου, υπάρχουν πολλά σύννεφα.

Πολλοί συναινούν, όπως λέει, στα πλαίσια της λεγόμενης ήπιας ανάπτυξης να υπάρξει μια περιγραφή στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Κρήτης, ενός αεροδρομίου με τρεις πτήσεις εσωτερικού και ελαφρά σκάφη. Με τίποτα αυτό δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής .

Επίσης, οδικοί άξονες , με έμφαση στον Βόρειο.

Οι σχετικές  αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου εκτελούνται από τον δήμαρχο, λέει, που δεν έχει επιδείξει καμία διάθεση συνεργασίας.

«Η παράταξη του κυρίου Ζερβάκη στις εκλογές  εισέπραξε 38,5%. Δεν μπορείς να αγνοείς το 62%».

Οι στόχοι του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη, υιοθετούνται από την παράταξη Κουρουπάκη, και θα τεθούν σε ανοιχτή διαβούλευση, μέσα από ειδική σελίδα , όπου θα μπορεί ο πολίτης να καταθέτει προτάσεις, απόψεις κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα