Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΝ. Κουρουπάκης:  Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με σοβαρές προτάσεις και μακριά από τον...

Ν. Κουρουπάκης:  Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με σοβαρές προτάσεις και μακριά από τον λαϊκισμό, για το Λασίθι και την χώρα(ηχητικό)

 

 

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με σοβαρές προτάσεις και όχι με  συνθήματα για την ανάπτυξη στο Λασίθι  και σε  όλη τη  χώρα, λέει ο Νίκος Κουρουπάκης, στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, σε ένα  ανανεωμένο ψηφοδέλτιο(Μανώλης Κλώντας, Ελευθερία Μπιτζαράκη και μια ακόμα εν αναμονή ανακοίνωση γυναικείας υποψηφιότητα από την Ιεράπετρα συμπληρώνουν  το  ψηφοδέλτιο), αλλά και ένα  ανανεωμένο Κίνημα, που με την νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, «εκπέμπει το μήνυμα ότι πρέπει να προχωρήσουμε σοβαρά με δομές, με προγράμματα, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία να έρθει σε μια κανονικότητα», όπως είπε ο Ν. Κουρουπάκης στον STYLE100.

Γνωστός για την μαχητικότητα στην διεκδίκηση, την αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση δικαιωμάτων  και κατακτήσεων που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα ,  μιλά για ανισομερή κατανομή ευθυνών στο πολιτικό χώρο που ανήκει, σε σχέση με άλλες σοβαρές ευθύνες που δεν αποδόθηκαν με την ίδια ένταση στην περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, για την μεγάλη  λίστα των  ανεκπλήρωτων υποσχέσεων σε εθνικό  αλλά και  τοπικό  επίπεδο από την σημερινή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της ,στέκεται απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας εξίσου κριτική στην διακυβέρνηση του και στην αντιπολιτευτική του παρουσία και στρέφει την προσοχή του  στην  τοπική αυτοδιοίκηση.

Από εκεί εξάλλου όπου προέρχεται, έχοντας  υπηρετήσει από πολλές θέσεις ευθύνης  και βάζοντας  την δική  του υπογραφή. Καταλογίζει  στην δημοτική αρχή πως  «τελικά δεν ενδιαφέρεται  για την προστασία των τοπικών θεμάτων και των προβλημάτων που έχουμε εμείς εδώ πέρα, αλλά τους ενδιαφέρει να μην θιγεί η κυβέρνηση».

«Οι συγκρίσεις είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ»

Μια σύγκριση  μας καλεί να κάνουμε ο υποψήφιος  βουλευτής Λασιθίου, λέγοντας αρχικά πως «είμαστε εδώ για όλο το νομό, σε μια προσπάθεια που αποφάσισα να συμμετέχω.

Θεωρώ ότι το ΠΑƩΟΚ έχει αδικηθεί πάρα πολύ από τους πολίτες του Λασιθίου. Εάν κάνουμε μία αναδρομή στο τι έχει γίνει στο Λασίθι με την κυβέρνηση του ΠΑƩΟΚ και με τους  βουλευτές του ΠΑƩΟΚ  και κάνω μια σύγκριση με τα τελευταία δέκα χρόνια θα δούμε  η σύγκριση είναι πραγματικά υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό το λόγο ήθελα να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.

Το  ΠΑƩΟΚ τιμωρήθηκε κατά τη γνώμη μου, υπέρμετρα σε σχέση με την ευθύνη την οποία είχε στο κομμάτι της κρίσης.

Και νομίζω ότι αυτό όσο περνά ο καιρός φαίνεται και πιο καθαρά. 

Όχι ότι δεν είχαμε συμμετοχή στην οικονομική κρίση , αλλά πρέπει να θυμίσω ότι αν κάποιος παραλείψει την διακυβέρνηση  από τον Κώστα Καραμανλή, κάποια δεδομένα  δεν αναδεικνύονται  με τον τρόπο που πρέπει.

Οι  πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι το ΠΑƩΟΚ  επανέρχεται για να επαναφέρει πραγματικά την ανάπτυξη και την πρόοδο στο Λασίθι  και γενικότερα στη χώρα, με σοβαρές προτάσεις και όχι με συνθήματα.

Τα συνθήματα είναι πάρα πολύ εύκολο να τα λέει ο καθένας και να δημιουργεί εντυπώσεις. Έχουμε πληρώσει τον λαϊκισμό, που επικράτησε και επικρατεί ακόμα και σήμερα σε ορισμένους πολιτικούς χώρους».

«Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν»

«Νομίζω ότι είναι πλέον ώριμος ο κόσμος να δει την πραγματικότητα. Δεν  υπάρχουν μαγικά ραβδιά.

Όποιοι πείθονται από αυτούς που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ,να το πω έτσι λαϊκά, την επόμενη μέρα  το μετανιώνουν, αλλά είναι πλέον αργά.

Ο  Νίκος Ανδρουλάκης από τότε που έχει αναλάβει την Προεδρία στο ΠΑƩΟΚ, εκπέμπει το  μήνυμα ότι πρέπει να προχωρήσουμε σοβαρά με δομές, με προγράμματα, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία να έρθει σε μια κανονικότητα. Η κοινωνία να  μπορεί να συνδιαλέγεται, να κουβεντιάζει πάνω στα προβλήματα με προγράμματα, με θέσεις κλπ και να καταλήγει  σε μια σύνθεση των θέσεων και προτάσεων.

Αυτό γίνεται τώρα. Γίνονται πανελλήνιες συνδιασκέψεις για διάφορα ζητήματα. Με πρώτο  το Εθνικό Σύστημα  Υγείας, το οποίο κατακρεουργήθηκε από τη Νέα  Δημοκρατία  και έπονται άλλα που αφορούν τα ζητήματα της δημοκρατίας , θέματα που  θα έχουν να κάνουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, με την αποκέντρωση,  τον διατροφικό τομέα, και όλα τα άλλα».

«Θα  είμαι στο δήμο»

Σαφή απάντηση  στον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη που τον κάλεσε να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου δίνει ο Νίκος Κουρουπάκης , προβάλλοντας  μαζί την διαφορά αντίληψης ανάμεσα στην απλή διαχείριση και διεκπεραίωση που χρεώνει στη δημοτική αρχή και στην προσπάθεια δημιουργίας όρων ανάπτυξης με συγκρούσεις αν χρειαστεί και με την κυβέρνηση και με την περιφέρεια.

Θα είμαι στον δήμο, προκειμένου να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα και τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή αλλά και τα πολιτικά ζητήματα, δηλώνει, ασκώντας  κριτική στον δήμο για προσπάθεια να μην θιγεί ο κ. Πλακιωτάκης και η κυβέρνηση με την ανάδειξη θεμάτων, όπως ο ΒΟΑΚ.

«Θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει άποψη για όλα», τονίζει «Πρέπει να ασχολείται και πρέπει αν χρειαστεί να συγκρουστεί είτε με  την κυβέρνηση είτε με την περιφέρεια προκειμένου να έχει αποτέλεσμα.

Διαφορετικά, κάνεις μία απλή διαχείριση μόνο. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η αποστολή ενός δήμου.

Αποστολή ενός δήμου είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης, υποδομές και λοιπά.

Αυτό  δείχνει και τον τρόπο που σκέφτεται ο καθένας».

Οι υποσχέσεις

Υπάρχουν υποσχέσεις από τη μεριά του κ. Πλακιωτάκη και της κυβέρνησης για θέματα όπως είναι η αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου, ή  η πρόσληψη τεχνικών συμβούλων για το ΒΟΑΚ,  χρόνια τώρα.

Για τους τεχνικούς συμβούλους είχε λεχθεί, Ιούνιο μήνα, ότι τον επόμενο μήνα θα γίνει πρόσληψη. Τεχνικοί σύμβουλοι για να καταλάβει ο κόσμος είναι αυτοί  που  θα φτιάξουν τις μελέτες προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει στο έργο του ΒΟΑΚ. Αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν. Άρα λοιπόν είναι άλλη μια κοροϊδία.

Βάζοντας αυτά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, δίνω λόγους στον δήμαρχο  για να  πιέσει προκειμένου να πετύχει ένα αποτέλεσμα. Αλλά, μέμφεται εμένα που βάζω αυτά τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο.

Καταλαβαίνετε ότι  η μόνη απασχόληση που έχουν είναι  μην τυχόν θιγεί  κύριος Πλακιωτάκης και η κυβέρνηση.

Η νοοτροπία και η αντίληψη που έχει καθένας για το πώς προχωρούν κάποια πράγματα στην κοινωνία έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Ν. Κουρουπάκης αναφέρεται, μετά  από σχετική ερώτηση  στην σύντομη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζερβάκη και στην επίδοση από το δήμαρχο επιστολής για το θέμα το ΒΟΑΚ.

«Ήταν πάρα πολύ προσβλητικό για το νομό Λασιθίου, αυτό το οποίο έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Ήρθε  μέχρι τα όρια του νομού, πήγε εκεί,  σε ένα σημείο στο οποίο είχανε μαζέψει διάφορες μπουλντόζες που  την επόμενη έφυγαν. Δεν  πήγε να επισκεφτεί κανένα δήμο, κάτι που, όπως θυμάστε, ο Κώστας Ʃημίτης δυο  φορές που ήρθε στο Λασίθι  πήγε σε όλους τους δήμους.

Με θετικά αποτελέσματα,  ιδιαίτερα για το δικό μας δήμο. Τη μια φορά ήτανε η εξαγγελία του αεροδρομίου και η άλλη φορά ήταν η εξαγγελία του Τ. Ε Ι. Για αυτό και ο Κώστας Ʃημίτης είναι  επίτιμος δημότης Σητείας».

Δημοτικές εκλογές

«Προφανώς τώρα  έρχονται  βουλευτικές εκλογές, δεν έχουμε δημοτικές εκλογές, δεν πρέπει να τα ανακατεύουμε.

Αυτά τα ζητήματα ,είναι ζητήματα που θα τα δούμε αμέσως μετά τις εκλογές.

Αυτό που εγώ τουλάχιστον επιθυμώ και θέλω είναι να υπάρξει μια νέα ομάδα ανθρώπων, που  να έχουν όμως  την απαιτούμενη πολιτική και κοινωνική συγκρότηση, προκειμένου να τρέξουμε πράγματα τα οποία έχουμε μείνει πίσω και η Σητεία  τα  έχει ανάγκη».

Η συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το θέμα Καϊλή και η γενική πολιτική σκηνή όπως έχει διαμορφωθεί περί εκλογικά, ειδικότερα τοπικά ζητήματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα αναφέρθηκαν στην μεγάλη συζήτηση με τον Νίκο Κουρουπάκη, που μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη στο ηχητικό αρχείο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα