Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΟι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών, στην προσπάθεια διάσωσης των ιατρείων τους από την χρεωκοπία που τα οδήγησε η επιβολή του clawback από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., από το 2013. Την ίδια στιγμή οι ειδικευόμενοι εργαστηριακοί ιατροί είναι ελάχιστοι, οπότε οι ελλείψεις εργαστηριακών ιατρών στα Νοσοκομεία φέρνουν πρόσθετες δυσκολίες στην νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών, καθώς δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις διαγνώσεις, επομένως και στις θεραπείες των ασθενών.

Οι Ι.Σ. της Κρήτης, από τον Ιανουάριο του 2023, είχαμε καταθέσει κοινές προτάσεις για τους εργαστηριακούς ιατρούς στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αποτρέψουμε τον αφανισμό των επιστημόνων μας, Ακτινοδιαγνωστών, Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων, Παθολογοανατόμων και Πυρηνικών ιατρών, των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η λύση του προβλήματος είναι πολιτική και εξαρτάται απόλυτα από την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Χρειάζεται ΑΜΕΣΑ κατάργηση του clawback, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για εργαστηριακές εξετάσεις και εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, ώστε οι εργαστηριακοί ιατροί μας, να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της χώρας μας.

 

 

Οι Πρόεδροι

Αλέξανδρος Πατριανάκος, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Αναστασία Καπελέρη, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου

Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα