Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΠΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΠΑΣ

Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου ομάδας ανάγνωσης

Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας και με γνώμονα τη θέση ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ουσιαστική ευημερία όλων, αλλά και για την ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε, δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της καραντίνας και της πανδημίας, , ως αντίβαρο και δημιουργική διέξοδος στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, μια ομάδα ανάγνωσης στην οποία συμμετείχαν πολίτες της Σητείας.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας είναι ένα πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) που λειτουργεί στην πόλη της Σητείας από το 2008. Κεντρικά πεδία δράσης του προγράμματος είναι αφενός η υποστήριξη ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης (αλκοόλ, παράνομες ουσίες, τζόγος) και του περιβάλλοντός τους και αφετέρου η υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της ομάδας αυτής  κατά τον οποίο η ομάδα μελέτησε δύο έργα, τη νουβέλα «Όνειρο καλοκαιρινής ημέρας» του Λευκάδιου Χερν και το διήγημα του Φερνάντο Πεσσόα «Η ώρα του Διαβόλου». Τα σημαντικά αυτά έργα  πυροδότησαν  πολλές σκέψεις, συζητήσεις και προβληματισμούς στις εβδομαδιαίες διαδικτυακές μας συναντήσεις. Έδωσαν την αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τους παραπάνω συγγραφείς αλλά και να γνωριστούμε  μεταξύ μας, μέσα από  την ανάλυση των έργων και την  επαφή με εντελώς καινούργιες ιδέες και ερεθίσματα.

Η ομάδα θα συνεχίσει τις συναντήσεις της στις αρχές του φθινοπώρου, οπότε θα γίνει εκ νέου ανοιχτό κάλεσμα για την εισαγωγή νέων μελών.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα