Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟμάδα Γυναικών Σητείας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 Μάρτη 6μμ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)-...

Ομάδα Γυναικών Σητείας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 Μάρτη 6μμ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέρα διεκδίκησης ενάντια στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα

“Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία – Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”. Με το σύνθημα αυτό, η Ομάδα Γυναικών Σητείας, μέλος της ΟΓΕ, συμμετέχει στο κάλεσμα των συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ πανελλαδικά, που μαζί με εργατικές Ομοσπονδίες, σωματεία, με Ομοσπονδίες και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με φοιτητικούς συλλόγους, τιμούν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στη Σητεία, διοργανώνουμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποτέλεσμα των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους  ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας!
  • Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.
  • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

 

Παράλληλα, συνεχίζουμε τον κοινό αγωνιστικό βηματισμό με σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Διεκδικούμε όλες εκείνες τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, τόσο πιο δυνατές και ασφαλείς θα γινόμαστε, χειραφετημένες οικονομικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

 

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας

 

Μετατρέπουμε τον θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

 

Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ

Σητεία 08/03/2021

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα