Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σητείας: “Το Νοσοκομείο μας είναι ζήτημα ζωής”

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σητείας: “Το Νοσοκομείο μας είναι ζήτημα ζωής”

“Το Νοσοκομείο μας είναι ζήτημα ζωής”

 

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και τις αποφάσεις που πήρε για το νοσοκομείο Σητείας και εν αναμονή της δημοσιοποίησης του ψηφίσματος της συνεδρίασης, εκτιμούμε ότι όλες οι ενέργειες που αποφασίστηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ειδικά η  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη στο Δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της περιφέρειας και οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης, του νομού και της πόλης παρόλο που είχαν προσκληθεί.Θα μπορούσαν να συμμετέχουν έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης για να εξηγήσουν πως θα λυθεί η όλη κατάσταση της υποβάθμισης και της κατάρρευσης του νοσοκομείου μας. Η στάση τους, δυστυχώς, δείχνει και το ενδιαφέρον τους σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Άλλα η κατάσταση δεν είναι μόνο τοπική με τα νοσοκομεία! Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η απαξίωση των νοσοκομείων μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ από το 2019

Συνεπώς για να μην κρυβόμαστε (κρύβονται) πίσω από το δάχτυλό μας, έστω και αν σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο τα κυβερνητικά – υπηρεσιακά στελέχη έχουν άλλη άποψη δεν μπορούν να την εκφράσουν και να πάνε κόντρα στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέσεις ευθύνης, μέσω των οποίων υλοποίουν την κυβερνητική πολιτική.

Για τον παραπάνω απλό λόγο και για να μην μείνουμε στις υποσχέσεις των υπουργών δια των συναντήσεων για την διάσωση του νοσοκομείου μας, χρειάζονται και κινητοποιήσεις των φορέων και του Σητειακού Λαού.

Ως εκ τούτου προτείνουμε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές την συνάντηση των φορέων της πόλης, όλων των Δημοτικών παρατάξεων, των Συλλογικοτήτων και των πολιτικών φορέων σε μια ανοιχτή συνέλευση με σκοπό την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων σαν πίεση για τη λύση του προβλήματος.

 

ΥΣ: Ποια ήταν τα στελέχη που είχαν προσκληθεί και δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση; Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Αγαπιδάκη, ο Αντιπερειφεριάρχης Λασιθίου κ. Ανδρουλάκης, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Παπαβασιλείου, ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκης, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Σητείας κ. Δαρατσιανού;

 

Το γραφείο τύπου

Ο.Μ. Σητείας

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα