Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντά για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντά για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Σητεία  30 – 06 – 2022

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ                                                        

Δ Η Μ Ο Σ   Σ Η Τ Ε Ι Α Σ

           ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απαντώντας σε δημοσίευμα του κ. Καραμανωλάκη για « το χάλι των οικονομικών του Δήμου » και επειδή η πληροφόρηση με απόκρυψη στοιχείων θεωρείται παραπληροφόρηση, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου θέλω να ενημερώσω τους δημότες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, με στοιχεία, όπως αυτά προκύπτουν από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.

 

Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου σήμερα ανέρχεται σε 3.106.282,67 € .

 

Ο Δήμος δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και το ποσό των 17.570,06 € που εμφανίζεται, αφορά στην αναμονή της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης δύο καθαριστριών και διαφόρων δημοσιεύσεων σε εφημερίδες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

 

Ο Δήμος όχι μόνο αποπληρώνει με συνέπεια δάνεια προηγούμενων δημοτικών αρχών, αλλά μετά από ένα σχεδιασμό ορθής και συνετής οικονομικής διαχείρισης και παρά τις όποιες δύσκολες και απρόβλεπτες οικονομικές συγκυρίες, δεν έχει μετακυλήσει τις υπέρογκες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους στους δημότες και ούτε προτίθεται να το πράξει.

 

Σε ότι δε αφορά το ενεργειακό κόστος, στις 31/5/2022 η ΔΕΗ οφείλει στο Δήμο 40.574,19 € αποτέλεσμα της ορθολογικής διαχείρισης της δημοτικής αρχής.

 

Από τα παραπάνω, λεπτομερώς αποτυπωμένα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στοιχεία, φαίνεται ότι ο κ. Καραμανωλάκης, παρότι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ή παρίσταται μόνο σωματικά ή αδυνατεί να διαβάσει και να κατανοήσει τις οικονομικές καταστάσεις ή ψεύδεται και κινδυνολογεί ανερυθρίαστα, διολισθαίνοντας στο δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα